Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Συζήτησαν την εφεδρεία - Όλα είναι ανοικτά

Συζήτησαν την εφεδρεία - Όλα είναι ανοικτά
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 10.08.2012 | 14:38

Μόλις 630 εκατομμύρια ευρώ θα κερδίσει από την εφεδρεία αν αυτή εφαρμοστεί το ελληνικό δημόσιο. Αν εφαρμοσθεί, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει, θα είναι για λόγους φαίνεσθαι. Δηλαδή για να φανεί ότι προχωρούν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Το θέμα συζητήθηκε στην σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του Γιάννη Στουρνάρα και του επιτελείου του και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Α. Μανιτάκη.

Τα μέτρα, θα είναι έτοιμα στα τέλη Αυγούστου αλλά όχι αναλυτικά, αφού θα εξειδικευτούν από κοινού με την τρόικα.

Σύμφωνα πάντως με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, παρότι έχουν ήδη βρεθεί και αποφασιστεί μέτρα αξίας 7,5 – 8 δισ. ευρώ, 1 δισ από αυτά έχει επιστραφεί ως απαράδεκτο από την τρόικα.

Ο ίδιος ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όταν ρωτήθηκε για το κατά πόσο το μέτρο της εφεδρείας μπορεί να κριθεί αντισυνταγματικό απάντησε ότι, η αντισυνταγματικότητα της εφεδρείας θα συζητηθεί όταν γίνει η ρύθμιση, προσθέτοντας ότι τότε θα συνταχθεί έτσι ώστε να τηρεί όλους τους νόμους μηδέ εξαιρουμένου και του συντάγματος.

Επεξεργαζόμαστε όλες τις δυνατότητες και όλα τα σενάρια είπε ο κ.Μανιτάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι πάνω στο τραπέζι στο πλαίσιο της νομιμότητας και της συνταγματικότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Reuters: 40.000 υπάλληλοι βγαίνουν σε εφεδρεία - ΔΕΝ θα ανανεωθούν χιλιάδες συμβάσεις!

Πιπιλή προς Σαμαρά:Έχω λύση για την εφεδρεία!


    Διαδώστε αυτό το άρθρο