Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Τ.Γιαννίτσης: “Πολιτικά η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος θα αργήσει πολύ”!

Τ.Γιαννίτσης: “Πολιτικά η πρώτη εκτίμηση του αποτελέσματος θα αργήσει πολύ”!

Να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες, κάλεσε τους πολίτες ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, μετά τη γενική πρόβα που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο με τους τεχνικούς της Singular Logic.

Ο κ. Γιαννίτσης είπε ότι «τεχνικά η πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα θα είναι δυνατή γύρω στις 9:30 το βράδυ της Κυριακής, από το 10 έως το 13% των εκλογικών τμημάτων της χώρας».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι υπάρχει κι ένα πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να πει κανένας από τώρα εάν το δείγμα αυτό θα είναι επαρκές, καθώς υπάρχουν πολλές παράμετροι, λόγω της ιδιαιτερότητας της συμμετοχής πολλών κομμάτων στην εκλογική αναμέτρηση. «Αν για παράδειγμα υπάρξουν δυο τρία κόμματα που είναι πάνω-κάτω στο 3% τότε θα παίζουν οι έδρες και δεν θα μπορεί να σταθεροποιηθεί η πρόβλεψη», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόβλεψη των ιθυνόντων της Singular Logic, για την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, ήταν για τις 21:30 και χθες επισημάνθηκε ότι για μεγαλύτερη ασφάλεια η εκτίμηση του αποτελέσματος μετακινήθηκε για περίπου δύο ώρες αργότερα.

Τέλος, ο κ. Γιαννίτσης επανέλαβε ότι το σύστημα για τη συλλογή και μετάδοση των αποτελεσμάτων, έχει προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο απέναντι στις όποιες απειλές, κάτι για το οποίο διαβεβαίωσαν και οι άνθρωποι της Singular Logic.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε