Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θα ανοίξει τη διαδοχή ο Γιώργος στο Πολιτικό Συμβούλιο;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Για το τέλος της εβομάδα προγραμματίζεται η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, κατά την διάρκεια της οποίας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ίσως ανοίξει τα χαρτιά του αφενός για την προσωπκή του πορεία και αφετέρου για τις διαδικασίες και το χρονοδιάγραμμα.

Ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε αργά χθες το απόγευμα με τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη προκειμένου να διαμορφώσουν το πλαίσιο των διαδικασιών, ωστόσο μέχρι αυτή την ώρα δεν εχει γίνει γνωστό τι αποφασίστηκε σχετικά με τις εσωκομματικές διαδκασίες.

Με βάση τη σύνθεση του Π.Σ. ( Πρόεδρος, Γραμματέας Ε.Σ., Γραμματέας Ν. ΠΑΣΟΚ και 14 μέλη) η πλειοψηφία των μελών, δηλαδή 8 μέλη ουσιαστικά αναμένεται να στηρίξουν τις όποιες πρωτοβουλίες ανακοινώσει ο κ. Παπανδρέου ενώ 6 μέλη θα αντιδράσουν έντονα στη περίπτωση που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν ανακοινώσει την παραίτησή του από την ηγεσία και την προώθηση των διαδικασιών για την εκλογή νέου αρχηγού.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται στελέχη-μέλη του Π.Σ όπως ο Νίκος Σαλαγιάννης, η Συλβάνα Ράπτη, ο Πάρις Κουκουλόπουλος, η Τόνια Αντωνίου και ο Νίκος Ανδρουλάκης, πιθανότατα και ο Γώργος Παναγιωτακόπουλος.

Πάντως η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Πααδήμου και τη χώρα και με φόντο παρεμβάσεις στελεχών όπως της Αννας Διαμαντοπούλου και του Πέτρου Ευθυμίου που μίλησαν ανοιχτά για παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου, αλλά και του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Θόδωου Πάγκαλου οι οποίοι ουσιαστικά τόνισαν ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν σύντομα καθώς μόνο μια νέα κυβερνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να προχωρήσει στη λήψη νέων μέτρων.

Εν κατακλείδι οι ευρωπαϊκές εξελίξεις, η λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου στη βάση των αποφάσεων που πρέπει να λάβει και ο χρόνος των εκλογών θα καθορίσει την τελική στάση του κ. Παπανδρέου και συνολικά των επίδοξων διαδόχων για την ηγεσία του κόμματος, καθώς κανείς αυτή τη στιγμή δεν θέλει να φανεί ότι λειτουργεί μικροκομματικά με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον.

Διαβάστε επίσης:
Έντονη ενόχληση Παπανδρέου και Παπαδήμου για τις εκλογές – Ο ρόλος Βενιζέλου

Διαμαντοπούλου: “Οι χώρες δεν αυτοκτονούν. Να μείνει όσο χρειάζεται η κυβέρνηση Παπαδήμου”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε