Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Θα πάνε σπίτια τους οι αυτόκλητοι προστάτες της γειτονιάς”

Αυστηρή προειδοποίηση πως θα πάνε στα σπίτια τους και όσα ακραία στοιχεία εμφανίζονται ως αυτόκλητοι προστάτες στις γειτονιές σήμερα, απηύθυνε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μετά την εμφάνιση διαφόρων ομάδων αυτοαποκαλούμενων πολιτοφυλάκων τις τελευταίες ημέρες ο κ. Χρυσοχοϊδης
είπε πως «πρέπει να θέσουμε το ζήτημα της προστασίας των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών, ιδιαίτερα το δικαίωμα των αδύναμων και φτωχών να υπερασπίζονται τις ιδέες τους χωρίς να κινδυνεύει η σωματική τους ακεραιότητα», ξεκαθαρίζοντας ότι δεν μπορεί να συνεχιστούν υπερβολές καταστροφικές, όπως αυτές που συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας.

Το ΚΚΕ αντέδρασε. «Οι αγώνες των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν. Η Αθήνα δεν θα μετατραπεί σε νεκροταφείο, σε μια στιγμή που ο εργαζόμενος καλείται να γυρίσει χρόνια πίσω» ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, σχολιάζοντας ότι δεν κλείνουν μαγαζιά μόνο στο κέντρο της Αθήνας, όπου γίνονται καταστροφές από γνωστούς- αγνώστους, αλλά και στο Περιστέρι εξαιτίας της πολιτικής της κυβέρνησης.

«Πρέπει να δημιουργήσουμε αίσθημα ασφάλειας στον πολίτη και την αίσθηση ότι υπάρχει ένα κράτος, για να τους προστατέψει και όχι κάποιοι φιλότιμοι να έχουν αναλάβει την προστασία γειτονιών ή κάποιοι ακραίοι να εμφανίζονται ως προστάτες» είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι διακινητές ναρκωτικών και να σταματήσει η πορνεία στο κέντρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

“Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο και εκπαιδευόμαστε στα βουνά”

Αυτόκλητοι υπερασπιστές της τάξης – Πολιτοφύλακες εκπαιδεύονται στα βουνά

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε