Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Θα περάσουν τα μέτρα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ; – Στην κουβέντα και οι εκλογές

Θα περάσουν τα μέτρα από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ; – Στην κουβέντα και οι εκλογές

– Βουλευτές εκφράζουν έντονους προβληματισμούς για τα μέτρα και τις αποκρατικοποιήσεις
– Ακόμα και υπουργοί φοβούνται ότι οι πολίτες δεν θα αντέξουν κι άλλα μέτρα
– Μετά το “ναυάγιο” στη συναίνεση, πέφτει στο τραπέζι και το ενδεχόμενο εκλογών
– Δραματική η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΠτΔ

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται η κυβέρνηση μόνο με την ανακοίνωση ότι σκέφτονται να εφαρμόσουν όλα αυτά τα μέτρα που συζήτησαν στο υπουργικό συμβούλιο και με τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να δείχνει εγκλωβισμένος ανάμεσα στη συναίνεση, την κοινοβουλευτική ομάδα και φυσικά την τρόικα. Σε αυτό το κλίμα, το ενδεχόμενο των εκλογών παραμένει πάντα ενεργό στο συρτάρι του πρωθυπουργού και για αυτό η συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Τα μέτρα αυτά σόκαραν τους πάντες ακόμα και τους υπουργούς που τα άκουσαν πρώτοι μέσα στο υπουργικό. Για αυτό άλλαξε υπήρχε άγρια αντίδραση με τους περισσότερους να αντιδρούν και να κάνουν λόγο για δημοσιονομική χούντα.

Χαρακτηριστική ήταν η άγρια κόντρα ανάμεσα στον κ. Βενιζέλο με τον υπουργό Οικονομικών που ανακοίνωνε τα μέτρα, όπου υπήρξαν βαριές εκφράσεις.

Διαβάστε τη σχετική είδηση

Την ίδια ώρα, ακόμα και οι βουλευτές του κόμματος δείχνουν παγωμένοι μπροστά σε αυτή τη νέα ομοβροντία μέτρων και μάλιστα πολλοί είναι εκείνοι που άρχισαν ήδη δειλά δειλά να διαρρέουν ότι διαφωνούν με το ξεπούλημα των ΔΕΚΟ και των λιμανιών, ενώ αφήνουν και όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτα να μην ψηφίσουν τις συγκεκριμένες αποφάσεις.

Μπροστά σε αυτό το εκρηκτικό κλίμα, ο πρωθυπουργός προσπάθησε μάταια σήμερα να αποσπάσει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση από τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αλλά και αυτό δεν ξεκαθάρισε αρκετά το τοπίο.

Δείτε τη σχετική είδηση

Μπροστά στο όχι του κ. Σαμαρά και των κομμάτων της Αριστεράς, ο κ. Παπανδρέου έχει δύσκολο δρόμο να διανύσει και πολλοί είναι εκείνοι ακόμα και μέσα στην κυβέρνηση που δείχνουν τις εκλογές ως μονόδρομο για την επίλυση των θεμάτων, αλλά και για να περάσουν τα τόσο επώδυνα μέτρα.

Για το λόγο αυτό ο πρωθυπουργός ακόμα και λίγη ώρα μετά τις συναντήσεις, επανέλαβε από το βήμα του ΣΕΒ ότι δέχεται ακόμα και να συζητήσει το φορολογικό με τη Νέα Δημοκρατία, σε μία ύστατη προσπάθεια να έχει τη συναίνεση που απαιτεί και η τρόικα.

Δείτε τη σχετική είδηση

Σε αυτό το άκρως δυσμενές πολιτικό τοπίο, ο κ. Παπανδρέου προσπαθεί να ζυγίσει τα πράγματα και να δει εάν το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών είναι η λύση, έτσι ώστε να μπορέσει η χώρα να προχωρήσει σε ριζικές μεταρρυθμίσεις, που τώρα δεν φαίνεται πως μπορεί να τις περάσει ούτε και στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

Άλλωστε πέρα από την αντιπολίτευση ακόμα και στο εσωτερικό του κόμματος, δηλώνουν απερίφραστα ότι η νέα επιδρομή μέτρων αποτελεί την κορυφαία απόδειξη αποτυχίας του κυβερνητικού έργου.

Διαβάστε επίσης:

Άγριος καυγάς με φωνές στο υπουργικό – “Είσαι αλαζόνας” είπε ο Βενιζέλος σε Παπακωνσταντίνου

Δυο ναι και τρία όχι στις συναντήσεις Παπανδρέου με αρχηγούς

Πού συμφωνεί η κυβέρνηση με τη Ν.Δ. – Γ.Παπανδρέου: Συζητάω και το φορολογικό

Φτώχεια διαρκείας φέρνουν τα νέα μέτρα – Φόροι, εισφορές και αυξήσεις σε προϊόντα

Η μεγαλύτερη ομολογία αποτυχίας τα νέα μέτρα – Αποκαλυπτικό βίντεο με τα λόγια… τα μεγάλα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε