Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

“Θα ταπεινωθώ αν αυτό ωφελεί τη χώρα”

“Θα ταπεινωθώ αν αυτό ωφελεί τη χώρα”

Την ανάγκη να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο εξωτερικό ότι η Ελλάδα μπορεί και θέλει να βγει από την κρίση, επισημαίνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πως τα μέτρα, που λαμβάνει η κυβέρνηση σε συμφωνία με την τρόικα, είναι πολλά και δύσκολα.

Ξεκαθαρίζει, ωστόσο, πως από τη στιγμή που η κυβέρνηση λαμβάνει τόσο δύσκολες αποφάσεις και ο ελληνικός λαός επωμίζεται τόσο μεγάλες ευθύνες, η έκτη δόση είναι εξασφαλισμένη.

Δηλώνει μάλιστα έτοιμος να αποδεχθεί την ταπείνωση και προφανώς το πολιτικό κόστος, αρκεί να σωθεί η χώρα.

«Προσωπικά, οφείλω να δεχτώ ταπεινώσεις, αν αυτές ωφελούν τη χώρα. Σημασία έχει η χώρα μου να μην ταπεινώνεται», τονίζει.

Παράλληλα εξαπολύει επίθεση κατά του αρχηγού της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο κατηγορεί για λαϊκισμό, και τον καλεί να απαντήσει αν «είναι υπέρ της δημοσιονομικής διάσωσης και της φορολογικής δικαιοσύνης ή αν ενθαρρύνει τη μάχη οπισθοφυλακής, που δίνουν οι δυνάμεις της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας».

Εμφανίζεται, δε, αποφασισμένος να δώσει μάχη κατά της φοροδιαφυγής χρησιμοποιώντας ως όπλα το καθολικό πόθεν έσχες και το ηλεκτρονικό χρήμα.

Σε ό,τι αφορά την εργασιακή εφεδρεία, ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πως «διαμορφώνεται ένα σχήμα που βασίζεται σε διαφανή, αντικειμενικά και απροσωποποιημένα κριτήρια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε