Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Θα θέσει θέμα εκλογών η Νέα Δημοκρατία;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το κλίμα άλλαξε, τουλάχιστον στις δημοσκοπήσεις, η Ν.Δ. για πρώτη φορά επί Αντώνη Σαμαρά παίρνει κεφάλι, κεφαλαιοποιώντας προφανώς το “όχι” στο μνημόνιο (και το 1ο και το 2ο).

Το “κεφαλαιοποιεί” σηκώνει βέβαια μεγάλη συζήτηση αφού απ’ τον καναπέ ή το τηλέφωνο που απαντάει κανείς στο ερωτηματολόγιο μιας δημοσκόπησης ως την κάλπη η απόσταση είναι μεγάλη.
Μέχρι στιγμής ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει εκστομίσει τη λέξη εκλογές και πολλοί είναι εκείνοι που λένε ότι δεν τς θέλει.
Άλλωστε η καυτή πατάτα της κρίσης είναι καλύτερο να είναι στα χέρια άλλου. Παράλληλα πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται ποια είναι η μαγική λύση στα χέρια του προέδρου της Ν.Δ. που θα εξασφαλίσει τα χρήματα αλλά παράλληλα δεν θα φέρει τόσο δυσβάσταχτα μέτρα για το λαό.
Η επαναδιαπραγμάτευση που ευαγγελίζεται μετά την τελευταία επίσκεψη της τρόικας στα γραφεία της Συγγρού μάθαμε ότι δεν βγαίνει 100%, τουλάχιστον τώρα.
Η μετάφραση αυτού οδηγεί σε μέτρα (έστω και προς το παρόν) μονόδρομο. Έτσι μιλάμε για μέτρα που θα πρέπει να πάρει οποιαδήποτε κυβέρνηση για να εξασφαλίσει ότι το κράτος δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών.
Ο Αντώνης Σαμαράς λοιπόν θα βρεθεί από το όχι στο μνημόνιο στο ακολουθώ κατά γράμμα το μνημόνιο και αυτό θα έχει μεγαλύτερο κόστος για τον ίδιο και το κόμμα από το διαβόητο πλέον ¨λεφτά υπάρχουν” του Γ. Παπανδρέου.
Ένα σενάριο λέει ότι ο Α. Σαμαράς θα μιλήσει για ανάγκη εκλογών αμέσως μετά την εξασφάλιση της 5ης δόσης του Ιουλίου, δηλαδή μετά τη σύνοδο κορυφής στα τέλη του μήνα.
Με βάση το πιθανό χρονοδιάγραμμα πρόωρων εκλογών (τις οποίες βέβαια θα πρέπει να κηρύξει η παρούσα κυβέρνηση) αυτές θα γίνουν περί τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε θα έχει δρομολογηθεί και η επόμενη δόση…
Όλα αυτά βέβαια υπό αίρεση. Αρκεί η πίεση των πολιτών για να ζητήσει εκλογές ο Αντώνης Σαμαράς;
Θα πάει σε πρόωρες εκλογές ο Γ. Παπανδρέου;
Εν μέσω προεκλογικού κλίματος οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν στα κοινοβούλιά τους “ναι” στη χρηματοδότηση της Ελλάδας τη στιγμή που το ένα από τα δύο κόμματα λέει ότι δεν δέχεται τους όρους που υπέγραψε το άλλο;

Διαβάστε επίσης:
Μπροστά 4% η ΝΔ σε νέα δημοσκόπηση

Μ. Χαρακόπουλος: “Να μιλήσει πλέον ο λαός”

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε