Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα τον αφήσουν να κυβερνήσει ή θα φύγει; Αποφασισμένος για όλα ο πρωθυπουργός

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την Τετάρτη ανοίγουν οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ που θα καθορίσουν και το μέλλον του κυβερνητικού σχήματος.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου αναμένεται να καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το βαθμό συνοχής όχι μόνο του κόμματος, κυρίως όμως της κυβέρνησης ενόψει των κρίσιμων μαχών που έχει μπροστά της με τελικό σκοπό την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης που θα έχει ως αποτέλεσμα την εισροή στα ταμεία του κράτους δόσης ύψους 89 δισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπως διεφάνη στο ζήτημα της εκλογολογίας, είναι αποφασισμένος να να μην ανεχθεί άλλα «παιχνίδια» στην πλάτη της κυβέρνησης, γεγονός που κατέστησε σαφές στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε προς τους πολιτικούς αρχηγούς των τρών κομμάτων που στηριζουν την κυβέρνησή του.

Μάλιστα πληροφορίες τον φέρουν έντονα προβληματισμένο με τις επικείμενενες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και τη συμμετοχή των «δελφίνων» στο κυβερνητικό σχήμα. Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το κυβερνητικό έργο δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, έχοντας και το «πράσινο φως» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ πολλά θα εξαρτηθούν από το αποτέλεσμα της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή μόνων των μελών του, κατα τη διάρκεα της οποίας:

– ο Γιώργος Παπανδρέου θα ξεκαθαρίσει ίσως τη στάση του για το αν μένει ή φεύγει από την προεδρία
– θα προσδιοριστεί το χρονοδιάγραμμα των εσωκομματικών διαδικασιών με πρώτο σταθμό τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, περί τα τέλη Ιανουαρίου, το οποίο με τη σειρά του θα αποφασίσει το χρόνο τέλεσης του Συνεδρίου και την ημερομηνία των εσωκομματικών εκλογών πιθανότατα μέχρι το τέλος Μαρτίου, εφόσον το επιτρέπουν και οι γενικότερες πολιτικές εξελίξεις και οι εθνικές εκλογές γίνουν μετά το Πάσχα.

Πάντως η πίεση των κορυφαίων στελεχων και των επίδοξων διαδόχων (Βενιζέλος. Λοβέρδος, Χρυσοχοϊδης, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδης κ.α) προς τον κ. Παπανδρέου προκειμένου να ξεκαθαρίσει επιτέλους τη θέση του εντείνεται μέρα με τη μέρα, γεγονός που προκαλεί έντονο εκνευρισμό στον ίδιο και τους συνεργάτες τους που θεωρούν ότι ορισμένοι με τη στάση τους δεν βοηθούν στην ομαλή πορεία των εξελίξεων και την ενότητα της παράταξης.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι εκτιμήσεις που κυριαρχούν στην Ιπποκράτους και στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδα υποστηρίζουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να έχει πει την τελευταία του λέξη.

Διαβάστε

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε