Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Θα βρέξει λίστες! Επιχειρηματίες που πήραν δάνεια και τα έβγαλαν στο εξωτερικό στη νέα λίστα Μπόργιανς

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τρανταχτά ονόματα επιχειρηματιών που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες, αλλά αντί να τα επενδύσουν στις επιχειρήσεις τους, τα έβγαλαν στο εξωτερικό για δικό τους λογαριασμό, περιλαμβάνονται στη νέα λίστα Μπόργιανς με τα 475 ονόματα.

Τα ευρήματα θεωρούνται από την κυβέρνηση πάρα πολύ σημαντικά και για δύο πρόσθετους λόγους. Ο πρώτος είναι η έρευνα που κάνουν οι οικονομικοί εισαγγελείς για 100 επιχειρηματικά δάνεια που διοχετεύθηκαν στο εξωτερικό από επιχειρηματίες συνολικού ύψους μεγαλύτερου από 3 δισεκατομμύρια ευρώ και ο δεύτερος η συνέχιση της δίκης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου όπου οι κατηγορούμενοι είναι αντιμέτωποι με αντίστοιχες κατηγορίες και υπάρχουν προσδοκίες ότι χάρη στη νέα λίστα θα βρεθούν περισσότερα αποδεικτικά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται ότι την ύπαρξη της λίστας αποκάλυψε ο πρωθυπουργός κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη διαφθορά. Τη νέα λίστα έστειλε ο Βάλτερ Μπόργιανς ύστερα από τη συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του γενικού γραμματέα διαφθοράς Γιώργου Βασιλειάδη με τον υπουργό Οικονομικών της Ρηνανίας Βεστφαλίας.

Σύμφωνα με τη συμφωνία όποια στοιχεία που αφορούν στην Ελλάδα βρίσκει ο Βάλτερ Μπόργιανς κατά την έρευνα που κάνει για τον εντοπισμό Γερμανών φοροφυγάδων σε ευρωπαϊκές τράπεζες, θα τα στέλνει πάραυτα στην αρμόδια υπηρεσία του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, το προσεχές χρονικό διάστημα “θα βρέξει λίστες” είπε στο newsit.gr αρμόδιος κυβερνητικός παράγοντας.
Εξήγησε ότι εδώ και 10 ημέρες περίπου έχει τεθεί σε λειτουργία το σύστημα αυτόματος ενημέρωσης μεταξύ 84 χωρών. Και πρόσθεσε αν για παράδειγμα η αστυνομία της Ελβετίας βρει στοιχεία για έναν Ελληνα λαθρέμπορο και τα στείλει στο υπουργείο Οικονομικών για έλεγχο και διασταύρωση, αυτά τα στοιχεία θα σταλούν στην Ελλάδα αυτομάτως και χωρίς καμία άλλη διαδικασία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε