Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

«Θαλασσοταραχή» στο υπουργείο Ναυτιλίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο υπουργός ζητά την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου, εκείνος αρνείται και τώρα καλείται ο πρωθυπουργός να παρέμβει για να δώσει τη λύση.

Τελικά στην κυβέρνηση δεν υπάρχει μόνο ασυνεννοησία μεταξύ υπουργείων και υπουργών, αλλά και υπουργών με γενικούς γραμματείς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων (πρώην Ναυτιλίας) όπου ο Γιάννης Διαμάντιδης ζήτησε την παραίτηση του γγ λιμένων, Γιώργου Βλάχου, αλλά εκείνος αρνείται πεισματικά να την παραδώσει!

Οι σχέσεις των δυο ανδρών δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές και μάλιστα πήγες του υπουργείου αναφέρουν ακόμα και ανταλλαγές επιστολών σε αυστηρό ύφος μεταξύ των δύο παραγόντων.

Την περασμένη Παρασκευή, ο αρμόδιος υπουργός ζήτησε την παραίτηση του Γιώργου Βλάχου, κάνοντας λόγο για συμφωνία πολιτικών. Όμως ο γενικός γραμματέας απάντησε πως ο διορισμός του έγινε μέσω opengovernment και μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να τον αποπέμψει!

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ερωτηθείς σχετικά κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γ. Διαμάντιδης ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καλή συνεργασία με τον κ. Βλάχο από την πρώτη στιγμή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το περιβάλλον του γενικού γραμματέα λιμένων.

«Ο γενικός γραμματέας και ο υπουργός είναι δυο πολιτικά πρόσωπα, τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση. Αυτά τα δύο πρόσωπα, όπως και ο κ. Λίτινας ο γ.γ. που επελέγη και αυτός από το open gov, πρέπει να συνεργάζονται. Αν δεν υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ του υπουργού και του γενικού δεν μπορεί να προχωρήσει η δουλειά. Με τον κ. Βλάχο δεν υπήρχε καλή συνεργασία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ζήτησα την παραίτηση, την οποία δεν την υπέβαλλε και αναγκάστηκα εγώ να υπογράψω διάταγμα και να το στείλω στον πρωθυπουργό», είπε ο υπουργός.

Μοιραία, το θέμα έφτασε μέχρι και το Μέγαρο Μαξίμου. Το σχετικό προεδρικό διάταγμα, υπογεγραμμένο από τον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, βρίσκεται ήδη στο πρωθυπουργικό γραφείο και αναμένεται η υπογραφή του.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε