Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θαπατέρο: Εμπιστεύομαι τον Παπανδρέου

Θαπατέρο: Εμπιστεύομαι τον Παπανδρέου
Ο Ισπανός πρωθυπουργός. ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.01.2010 | 14:55
Πρώτη δημοσίευση: 17.01.2010 | 14:46

Σε συνέντευξή τους στην El Pais ο Ισπανός πρωθυπουργός δηλώνει πως έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση σε ότι αφορά τη δημοσιονομική εξυγίανση.

  "Πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική κυβέρνηση. Έχει παρουσιάσει ένα αξιόπιστο πρόγραμμα για δημοσιονομική εξυγίανση. Έχω εμπιστοσύνη στον Παπανδρέου" δηλώνει ο ισπανος πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεζ Θαπατέρο, ο οποίος προεδρεύει της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Κατά την τελευταία συνεδρίαση των ευρωπαίων αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων "υπήρχε ένα γενικό συναίσθημα υποστήριξης προς την Ελλάδα", λέει ο ισπανός πρωθυπουργός και προσθέτει: Μεταξύ των χωρών της ζώνης του ευρώ, μια "αλληλεγγύη απαιτητική αλλά λογική, είναι αναγκαία. Το κάνουμε αυτό με το ενδιαφέρον της αλληλεγγύης, αλλά και για το ευρωπαϊκό συμφέρον και το συμφέρον του ευρώ".

    Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση της Ισπανίας, που επίσης επικρίθηκε τον Δεκέμβριο από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's, ο  Θαπατέρο εκτίμησε ότι η χώρα του δεν αντιμετωπίζει κανένα κίνδυνο στις χρηματοπιστωτικές αγορές. 

    Ο Θαπατέρο θεωρεί επίσης "λογικό" τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης που ελήφθησαν στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να διατηρηθούν "για όλο το 2010". Όμως, παράλληλα, μια "μεθοδευμένη απόσυρση" των μέτρων αυτών, θα πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από φέτος, προσθέτει ο ισπανός πρωθυπουργός.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook