Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΡΑΜΠ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 6 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλει αρετή και τόλμη η καινοτομία πανάρετε υφυπουργέ! Εδώ ποιος είναι ο κοπρίτης κε Πάγκαλε;

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.01.2011 | 13:26
Πρώτη δημοσίευση: 07.01.2011 | 13:22

Την αρετή, όπως και το όνομά του δηλώνει, προβάλλει ο υφυπουργός κος Πανάρετος για να απαντήσει στην πράξη της παραίτησης και στα γεγονότα που ο τέως γενικός γραμματέας έρευνας και τεχνολογίας επικαλείται.

Η αρετή, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι έννοια υποκειμενική. Ο κος Πανάρετος επικαλείται μια δική του αντίληψη περί της εν λόγω, μόνο που δεν αναφέρεται στο κόστος που έχει η εφαρμογή της.

Για να το πούμε απλά. Ο κος Πανάρετος είναι άνθρωπος με πολύ σίγουρες απόψεις. Το διαπιστώσαμε από την άποψη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, από την διαμάχη του περί οικογενειοκρατίας με πανεπιστημιακούς.

Για την επικράτηση των απόψεων- ή των εμμονών του- φαίνεται να μην υπολογίζει το κόστος, ούτε το πολιτικό-άλλωστε είναι φίλος μακράς πορείας του πρωθυπουργού- ούτε όμως και το κόστος που αφορά στην κοινωνία και τελικά στους φορολογούμενους.

Για μεν το πρώτο-το πολιτικό είναι ίσως προς τιμήν του και αφορά εκείνον και τον Μεγάλο φίλο του.
Για το άλλο το κόστος, που γεννά η ακαμψία όπως στην περίπτωση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης ή η απραξία όπως στην περίπτωση του γραμματέα που μπούχτισε και παραιτήθηκε μας πέφτει λόγος.

Γιατί μέρος της ελπίδας που δεν μπορούμε να χτίσουμε, είναι η ανάπτυξη της καινοτομίας, η επιδότηση επιτέλους του θετικού δυναμικού, του ανθρώπινου κεφαλαίου που αναμφισβήτητα η χώρα διαθέτει.

Όταν 1.2 δις μένουν στο συρτάρι του υφυπουργού γιατί, ενώ έχει ορισθεί υπεύθυνος για την διαχείρισή τους, ο κος Πανάρετος δεν έχει την τόλμη να τον εμπιστευθεί, δηλαδή να εμπιστευθεί την επιλογή του, τότε εμείς χάνουμε. Και χάνει και η χώρα και οι νέοι υπέρ των οποίων σε όλες τις κλίσεις και εγκλίσεις κόπτεται ο πανάρετος υφυπουργός.

Να πούμε δυο λόγια για τον κο Α. Μητσό τον οποίο δεν εμπιστεύθηκε ο υφυπουργός.

Στα καλύτερα- κατά κοινή και όχι μόνο Ελληνική γνώμη- στελέχη της τελευταίας εικοσαετίας που η χώρα ανέδειξε. Και εντός συνόρων και στις Βρυξέλλες.

Δέχθηκε την θέση της έρευνας και τεχνολογίας με μια απόφαση, που περιείχε μεγάλη δόση προσφοράς, συνεισφοράς στα δύσκολα που περνάμε.
Τον τέλειωσε ο Πανάρετος, ο πρωθυπουργικός φίλος.

Εμείς τώρα, γιατί και σε τι να ελπίζουμε;
Όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι και μη είναι μέτριοι τους λέμε ανίκανους και δικαίως (;) αγανακτούμε.
Όταν ξεχωρίζουν τους αποβάλλουμε, διότι βγάζουν το κεφάλι πάνω από τη μετριότητα υφισταμένων και προϊσταμένων.

Στην προκείμενη περίπτωση ποιος είναι ο κοπρίτης κε Πάγκαλε;
Πέτρος Φιλίππου

Διαβάστε ακόμη

 1. Ο ύπνος του ικανοποιημένου Συριζαίου... μεταρρυθμιστή
 2. Ο τσολιάς Κάρτερ και ο καουμπόι Τραμπ
 3. Αλήθεια, πόσο φασιστική είναι η νοοτροπία τύπου Σόιμπλε;
 4. Το αίσχος του ΕΟΠΥΥ για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
 5. Εξω ο σκιτζής Τόμσεν από το σύλλογο των μάντεων...
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
 1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
 2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
 3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
 4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
 5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
 6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook