Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Η χώρα δεν θα φύγει μπροστά, αν δεν δώσουμε απαντήσεις για τις μεγάλες ληστείες του παρελθόντος

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξή του στον  Alpha, αφού επισήμανε ότι «στην Ελλάδα έγιναν τρεις μεγάλες ληστείες: στα εξοπλιστικά, στην Υγεία και στα μεγάλα έργα», υπογράμμισε ότι «η χώρα δεν θα φύγει μπροστά, αν δεν δώσουμε απαντήσεις για τις μεγάλες ληστείες του παρελθόντος, που δεν έχουν μόνο έναν ένοχο. Πολλές φορές υπάρχουν και διακομματικές ευθύνες».

Ο κ. Θεοδωράκης είπε ότι το Ποτάμι δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για την αποκάλυψη των σκανδάλων «του χθες και του σήμερα», «θα δίνουμε ό,τι στοιχείο έχουμε στη δημοσιότητα» και ότι «δεν έχουμε καμιά πρόθεση να καλύψουμε κανέναν. Όποιο επώνυμο και αν έχει, από όποιο χώρο και αν προέρχεται». «Το θέμα είναι να υπάρξει αυτή η διάθεση και από το υπόλοιπο πολιτικό σύστημα» προσέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, εκφράζοντας, ταυτόχρονα, την ανησυχία του για το κατά πόσο υπάρχει πραγματική διάθεση να διαλευκανθούν τέτοιου είδους υποθέσεις από τη Βουλή.

«Φοβάμαι ότι το παρελθόν της Βουλής δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να βρεθούν απαντήσεις. Σας θυμίζω πως και ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή είχε αθωωθεί. Οι δικαστές έκαναν το επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την υπόθεση Παπαντωνίου, είπε ότι «αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη, έχουν κι άλλες ευθύνες. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα αποδειχθεί από τη δικαστική έρευνα».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε την αναγκαιότητα αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς «είτε λόγω της ερμηνείας του νόμου, είτε λόγω της γραφειοκρατίας, ουσιαστικά καλύπτονται όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις».

Ερωτηθείς για το ποιος συγκάλυπτε τέτοιου είδους υποθέσεις τα τελευταία 15 χρόνια, ο επικεφαλής του Ποταμιού επισήμανε ότι μετά τις αποκαλύψεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Παπαντωνίου υπήρξαν «κάποιοι βουλευτές που μου είπαν “τι ψάχνεις και τα ανακατεύεις;”». «Αυτοί είναι οι “ναι-μεν-αλλάδες” της πολιτικής που θεωρούν πώς επειδή υπάρχει πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα και την οικονομική κρίση, πρέπει να ασχολούμαστε μόνο με αυτό. Αλλά πρέπει να ισχύει ακριβώς το αντίθετο», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε