Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Θεοδωράκης: Να δημιουργηθούν σχολεία μέσα στους καταυλισμούς για τα προσφυγόπουλα!

Θεοδωράκης: Να δημιουργηθούν σχολεία μέσα στους καταυλισμούς για τα προσφυγόπουλα!

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξεπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη ο Σταύρος Θεοδωράκης. Επιπλέον, ο πρόεδρος του Ποταμιού πρότεινε να δημιουργηθούν σχολεία μέσα στους καταυλισμούς για τα παιδιά των προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας…

“Αδυνατώ να πιστέψω και να παρακολουθήσω τον πρωθυπουργό, έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια λέει ψέματα και υποσχέσεις. Λέει πως ό,τι υποσχέθηκε το έχει κάνει πράξη και αυτό προκαλεί γέλια, για να μην πω κλάματα” δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, για τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο συνάντησης που είχε το μεσημέρι με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και άλλους εκλεγμένους της αυτοδιοίκησης.

«Ο κόσμος θέλει καθαρές κουβέντες. ‘Ολοι έχουμε το δικαίωμα στο λάθος και στην υπερβολή. Αλλά να έρχεται ο κ.Τσίπρας και να λέει ‘υποσχέθηκα μερικά πράγματα, τα έκανα όλα και συνεχίζω’ αυτό προσβάλλει τη νοημοσύνη των συμπολιτών μου», πρόσθεσε ο κ.Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι οι δήμαρχοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης του ανέφεραν ως παράπονο πως “η χώρα δεν παίρνει τις ευθύνες που της αναλογούν για το θέμα των μεταναστών και των προσφύγων”.

“Εμείς χωρίς φόβο λέμε, ευθέως, ότι η Μακεδονία έχει εκπληρώσει στο ακέραιο το ανθρωπιστικό της καθήκον, το χρέος της και θα πρέπει όλοι οι Δήμοι και όλες οι περιφέρειες να πάρουν ένα μέρος των προσφύγων που τους αναλογεί”, είπε ο κ.Θεοδωράκης.

Για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται στη χώρα μας και θα καθίσουν στα θρανία, ο κ.Θεοδωράκης πρότεινε ως λύση να δημιουργηθούν “σχολεία στους καταυλισμούς, τα λεγόμενα στην Ισπανία σχολεία του δρόμου”.

Εκτός από τον κ.Μπουτάρη, στη συνάντηση με τον κ.Θεοδωράκη έδωσαν το “παρών” ο πρόεδρος της Περιφερειακής ‘Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Πέγκας.

“Για καλή συνεργασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη”, έκανε λόγο ο κ.Μπουτάρης. Για την “ευαισθησία του επικεφαλής του Ποταμιού να καλέσει τους αυτοδιοικητικούς ώστε να ακούσει τα προβλήματα της πόλης, την ώρα που ο πρωθυπουργός αρκέστηκε σε ένα γεύμα Μπουτάρη – Τζιτζικώστα” μίλησε ο κ. Κυρίζογλου, ενώ ο κ.Δανιηλίδης υπογράμμισε πως “η κατάσταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και δεν εισακουστήκαμε από την πολιτεία για τα κοινωνικά προγράμματα”.
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε