Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Θεοφάνεια: Όλοι στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης Πειραιά… χώρια – Γύρισαν την πλάτη στον Σεραφείμ Παυλόπουλος και Τσίπρας!

Θεοφάνεια: Όλοι στην Αθήνα και ο Μητροπολίτης Πειραιά… χώρια – Γύρισαν την πλάτη στον Σεραφείμ Παυλόπουλος και Τσίπρας!

– Οργή του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ που για πρώτη φορά δεν είναι στο επίκεντρο το πρώτο λιμάνι της χώρας
– Ο Βασίλης Λεβέντης είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ήταν στον Πειραιά για τα Θεοφάνεια
– Αλέξης Τσίπρας, Προκόπης Παυλόπουλος και Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν κατέβηκαν Πειραιά
– Στην Δεξαμενή στο Κολωνάκι βρέθηκε όλη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας
– Με διαμαρτυρίες και αποδοκιμασίες ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Πειραιά
ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

Ποτέ άλλοτε δεν είχε γίνει τόσο μεγάλο θέμα ο εορτασμός των Θεοφανείων με πρωταγωνιστές τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ.

Η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αποφάσισε για πρώτη φορά στα χρονικά να μην κατέβει στον Πειραιά αλλά να μεταβεί στον Άγιο Διονύσιο τον Αεροπαγίτη και στην συνέχεια στην Δεξεμανή, στέλνοντας ένα μήνυμα στον Μητροπολίτη Πειραιώς ο οποίος αντέδρασε περισσότερο και με πιο έντονο τρόπο από όλους τους ιεράρχες στο σύμφωνο συμβίωσης. Ο μόνος πολιτικός αρχηγός που βρέθηκε στον Πειραιά ήταν ο Βασίλης Λεβέντης. 

Έτσι λοιπόν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε  στον αγιασμό των υδάτων στη Δεξαμενή Αθηνών μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο ο οποίος νωρίτερα παραβρέθηκε στη Δοξολογία για τα Θεοφάνεια, στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Η Δεξαμενή ήταν πλημμυρισμένη από κόσμο και τον σταυρό έριξαν πρώτος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην συνέχεια ο πρωθυπουργός και μετά ο δήμαροχς Αθηναίων.

Ο μόνος που έκανε δηλώσεις μετά ήταν ο κ. Παυλόπουλος.

«Το ανέσπερο Φως της Χριστιανοσύνης, το Φως της Αγάπης, της καταλλαγής, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς ας διαλύει τα σκοτάδια τα οποία απειλούν την δημοκρατία και τον πολιτισμό στην χώρα μας, στην Ευρώπη σε ολόκληρο τον πλανήτη. Και ιδίως στην χώρα μας, το Φως της Χριστιανοσύνης να διαλύσει το σκοτάδι της κρίσης και της ανέχειας που πλήττει την κοινωνία μας και ιδίως τους οικονομικώς ασθενέστερους συνανθρώπους μας και τη νέα γενιά. Χρόνια πολλά» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση αυτή και μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο Star άστραψε και βρόντηξε και για το γεγονός ότι η ΕΡΤ1 δεν θα μεταδώσει την τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά:

«Ανακάλεσε (σ.σ. η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είχε χαρακτηρίσει απαράδεκτο το σύμφωνο συμβίωσης, κατηγορώντας όποιον βουλευτή το υποστήριξε! “Γιατί να μην πιστέψει ευθέως κανείς ότι όσοι ψηφίζουν αυτό το επαίσχυντο νομοθέτημα τελούν σε διατεταγμένη υπηρεσία των μεγάλων αφεντικών των ΗΠΑ , που όλοι γνωρίζουμε ποιοι είναι;”, είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων σε σχετική δήλωση.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε