Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θεοφάνεια στον Πειραιά: Αποδοκίμασαν τον Θοδωρή Δρίτσα

Θεοφάνεια στον Πειραιά: Αποδοκίμασαν τον Θοδωρή Δρίτσα

Αφού ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να γυρίσει την πλάτη στον αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ εξαιτίας του συμφώνου συμβίωσης, φέτος το περιστέρι στον Πειραιά άφησε ελεύθερο ο δήμαρχος της πόλης, Γιάννης Μώραλης. Την κυβέρνηση στον καθαγιασμό των υδάτων για τα Θεοφάνεια στον Πειραιά εκπροσώπησε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε από μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

Φέτος, ο καθαγιασμός των υδάτων στον Πειραιά πήρε… πολιτικό χρώμα, μετά την άρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου να μην παραστούν, ενοχλημένοι από τις δηλώσεις και τις θέσεις του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς δεν άφησε αναπάντητη την κίνηση αυτή και μιλώντας το βράδυ της Τρίτης (05.01.2016) στο Star άστραψε και βρόντηξε και για το γεγονός ότι η ΕΡΤ1 δεν θα μεταδώσει την τελετή των Θεοφανείων από τον Πειραιά: «Ανακάλεσε (σ.σ. η κυβέρνηση) την κρατική τηλεόραση, η οποία επί δεκαετίες μεταδίδει στα πέρατα της Γης την τελετή των Θεοφανείων, στο πρώτο λιμάνι της χώρας. Δυστυχώς, έχουμε μία κυβέρνηση, η οποία εξελέγη μεν δημοκρατικώς, εκμεταλλευόμενη την οικονομική τραγωδία της χώρας, αλλά πάσχει από όζουσα φασίζουσα νοοτροπία και από εμπάθεια και εκδικητικότητα».

Ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που παρέστη στον καθαγιασμό των υδάτων ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης. Παρόντες επίσης ο Γιάννης Τραγάκης από τη Νέα Δημοκρατία, ο Δημήτρης Καμμένος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Χρυσή Αυγή.

Το περιστέρι, φέτος, έφυγε από τα χέρια του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ενώ το δεύτερο περιστέρι (όπως και πέρυσι) αφέθηκε ελεύθερο από τον βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Τραγάκη.

Ο αγιασμός των υδάτων, πάντως, είχε τα… παρατράγουδά του. Δεν ήταν μόνο πως ο πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γύρισαν την πλάτη στον Μητροπολίτη Σεραφείμ. Μέλη της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και ομοφυλόφιλοι έκαναν πορεία διαμαρτυρίας, φωνάζοντας συνθήματα. Οι μεν πρώτοι για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση του λιμανιού και οι δεύτεροι για τις δηλώσεις Σεραφείμ για το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομόφυλα ζευγάρια.

Αποδοκιμασίες δέχτηκε φτάνοντας στο λιμάνι ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας από μέλη της Λαϊκής Ενότητας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε