Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Θερμό επεισόδιο στην Εξεταστική για την δήλωση Τσίπρα στην Βουλή

Θερμό επεισόδιο στην Εξεταστική για την δήλωση Τσίπρα στην Βουλή

Φωτιά στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ η χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην προ ημερησίας συζήτηση στην Βουλή ότι «σύντομα, όμως, έρχεται το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα πολιτικά κόμματα. Και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος. Σας το λέω ξανά (απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη): Ό,τι και να κάνετε, οι φίλοι και οι προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο και θα πληρώσουν!»

Το θέμα άνοιξε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Λοβέρδος λέγοντας πως με αυτή την αναφορά του ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας «έχει βγάλει πόρισμα; Γιατί φαίνεται ότι ξέρει το πόρισμα που θα εκδώσει η Επιτροπή μας. Εάν είναι έτσι τότε ο δικό μας ρόλος εδώ και η εξέταση μαρτύρων περιττεύει. Που ξέρει τι πόρισμα θα εκδώσει η Επιτροπή και από το οποίο μάλιστα θα γελάσει ισχυρότερο πρόσωπο της εκτελεστικής εξουσίας, ο Πρωθυπουργός, έχει αποκαταστήσει την Δικαιοσύνη, τις Επιτροπές της Βουλής… ποιος φαντάζεται ότι είναι ο Χότζα;….» και πρότεινε μέχρι «και να διακόψει για λίγο τις εργασίες της η Επιτροπή προκειμένου να ερωτηθεί η Κυβέρνηση εάν έχει εκδώσει πόρισμα…»

Το θέμα προσπάθησε αρχικά να «κλείσει» ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής Σωκράτης Φάμελλος κατηγορώντας τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι με παρεμβάσεις του στην έναρξη κάθε συνεδρίασης προκαλεί θέτοντας διάφορα θέματα να δυναμιτίσει τις συνεδριάσεις και να δημιουργεί εντυπώσεις. Παράλληλα θέλησε να «αποκωδικοποιήσει» την χθεσινή αναφορά του Πρωθυπουργού υποστηρίζοντας ότι οι συνεδριάσεις της επιτροπής είναι δημόσιες και σε αυτή την επιτροπή από μάρτυρες και όχι από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακούστηκαν για «δάνεια με αέρα» και «αθέμιτο ανταγωνισμό» και για «παρατυπίες», όπου είναι βέβαιο ότι θα καταγραφούν στο πόρισμα που θα καταλήξει η Επιτροπή και όπως ο καθένας εξάγει συμπεράσματα έτσι μπορεί να εξάγει και ο Πρωθυπουργός.

Σε ότι αφορά το «σύντομα» του Πρωθυπουργού, ο κ. Σωκράτης Φάμελλος είπε πως είναι γνωστό και η Επιτροπή έχει συμφωνήσει και έχει πάρει την έγκριση της Ολομέλειας οι εργασίες της να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν σε συγκεκριμένη ημερομηνία του Δεκεμβρίου.

Στην «διελκυστίνδα» θέλησε να τοποθετηθεί και ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τζαβάρας λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας χθες όταν τα έλεγε αυτά απευθυνόταν στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και είναι προφανές τι εννοούσε και εις βάρος ποιον θα γελάσει…

Οι τόνοι χτύπησαν κόκκινο με σειρά διαξιφισμών που ακολούθησαν μεταξύ των βουλευτών της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας ένα ακόμα εκρηκτικό επεισόδιο.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Σωκράτης Φάμελλος κλείνοντας τον κύκλο αυτής της πολιτικής σύγκρουσης ανέφερε «ότι πόρισμα της επιτροπής υπάρχει και αυτό θα γραφτεί εδώ και με βάση αυτά που μέσα εδώ έχουν ειπωθεί…»
Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται με την προγραμματισμένη κατάθεση του διευθυντή επιθεώρησης της ΤτΕ, Γιώργο Πάσχα, ο οποίος είχε στην αρμοδιότητά του και την εποπτεία των υπό εκκαθάριση πιστωτικών ιδρυμάτων.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε