Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

“Θεσμική απρέπεια” η άρνηση Γιουνκέρ να δει Τσίπρα

“Θεσμική απρέπεια” η άρνηση Γιουνκέρ να δει Τσίπρα

Έτσι χαρακτήρισε την στάση του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου και Προέδρου του Eurogroup ο Δημήτρης Παπαδημούλης, την άρνησή του να δει τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Είναι μέγιστη θεσμική απρέπεια και προσβολή της Δημοκρατίας», είπε ο κ. Παπαδημούλης στον ΣΚΑΙ.

Είπε επίσης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει εδώ και μία εβδομάδα επίσημο αίτημα στον κ. Γιούνκερ, αλλά -όπως είπε- «η ηγεσία της ΕΕ προτιμά να συνομιλεί με όσους θεωρεί βολικούς».

Ο κ. Γιούνκερ φτάνει στην Αθήνα το μεσημέρι και στις 17:30 θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά. Μετά το τέλος της συνάντησης, θα γίνουν οι επίσημες δηλώσεις.

Ο πρόεδρος του Eurogroup θα επισκεφθεί το Μουσείο της Ακρόπολης, όπου το βράδυ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του.

Αύριο, το πρόγραμμα του κ.Γιούνκερ θα είναι ανοιχτό και κάποιοι το ερμηνεύουν ως κίνηση εξομάλυνσης για να γίνει το ραντεβού τελικά με τον κ.Τσίπρα.

Ωστόσο, στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι η όλη στάση του κ.Γιουνκέρ απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ακόμα δείγμα της αρνητικής στάσης και της επιχείρησης απομόνωσης εκείνων των δυνάμεων στην Ευρώπη που δεν ακολουθούν το ρεύμα της σκληρής λιτότητας.

Μάλιστα, θεωρούν ότι δεν είναι και τόσο κακή η άρνηση του επικεφαλής του Eurogroup να δει τον κ.Τσίπρα, αφού αυτό όπως λένε δείχνει ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στις δυο πλευρές. Τονίζουν επίσης, ότι “η κίνηση από εμάς έγινε” και η άρνηση του κ.Γιουνκέρ να συζητήσει με το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα της Ελλάδας εκθέτει τον ίδιο και όχι τον ΣΥΡΙΖΑ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχεται ο Γιούνκερ – Δεν θα δει τον Τσίπρα

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε