Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θετικές οι πρώτες επαφές με τους Θεσμούς! Ελπίδες γρήγορης συμφωνίας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ελπίδες ότι η δεύτερη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί στην ώρα της και πάντως, πριν από τις 5 Δεκεμβρίου, τρέφουν στην κυβέρνηση.

Με την εκτίμηση αυτή αποχώρησαν από την πρώτη συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Μάλιστα ο Γιώργος Σταθάκης εξερχόμενος δήλωσε ότι είναι μεν ασφυκτικό το χρονοδιάγραμμα, αλλά είναι ρεαλιστικό να υπάρχει συμφωνία στην ώρα της.

Το ίδιο πνεύμα αποπνέει και η άτυπη ενημέρωση σύμφωνα με την οποία η συνάντηση “ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα” και ότι “συζητήθηκε το πρόγραμμα και η ατζέντα των συναντήσεων για το επόμενο διάστημα, με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εντός του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως τις 28 Νοεμβρίου που θα συνεδριάσει το Euro Worrking Group και να έχει ολοκληρωθεί ως τις 5 Δεκεμβρίου, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε