Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Θοδωρής Δρίτσας: Όχι στην κυβέρνηση άνευ όρων και πάση θυσία

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Ναι στην κυβέρνηση της μετάβασης, ναι στην κυβέρνηση της Αριστεράς που μας αξίζει, όχι στην κυβέρνηση άνευ όρων και πάση θυσία» τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, κατά την ομιλία του στο 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στοχάζομαι και προβληματίζομαι όλον αυτόν τον καιρό για το αν θα μπορούσε μια άλλη πολιτική δύναμη, εκτός από την Αριστερά του 21ου αιώνα, να μπορεί να αναλάβει αυτό το τεράστιο βάρος, να οδηγήσει τη χώρα στην έξοδο από την κρίση και νομίζω ότι μόνο ένα πολιτικό κόμμα με τα δικά μας αντιφατικά στοιχεία, μόνο αυτό, μπορεί να αναλάβει αυτό το βάρος.

Από αυτήν την άποψη αισιοδοξώ ότι η Ιστορία δεν έκανε ένα καπρίτσιο, αλλά η Ιστορία ορθολογικά επέλεξε σε αυτήν την πραγματικότητα να αναδείξει μια τέτοια δύναμη με τα χαρακτηριστικά του για να παίξει αυτό τον ιστορικό ρόλο» είπε ο κ. Δρίτσας και πρόσθεσε: «Ενας πολιτικός χώρος που έχει ταυτόχρονα όραμα και πείσμα για να το διεκδικήσει. Εχει ρεαλιστικό σχέδιο ναι, αλλά όχι σχέδιο αυτεπιβεβαίωσης. Εχει συλλογική απόφαση να αναλάβει ρίσκα μελετημένα και έχει και συλλογική, δεσμευτική απόφαση να μην αποδράσει, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και να μην αποδειχθούν οριστικά και αμετάκλητα μια κατάσταση ομηρίας και πολύ περισσότερο δομικής ομηρίας. Ταυτόχρονα έχει ανιδιοτέλεια και τη διεκδικεί και σε αυτά πρέπει να προστεθούν η τιμιότητα, η εντιμότητα, το αίσθημα προσφοράς και η πραγματικότητα ότι δεν είμαστε ίδιος χώρος σαν τους άλλους. Αυτά όμως κρίνονται και δοκιμάζονται.

Και από αυτή τη άποψη θέλουμε να καλέσουμε τους εαυτούς μας να δώσουν απαντήσεις, πρέπει νομίζω να τις συμπυκνώσουμε σε μία διόρθωση του συνθήματος και να το πούμε «Για την Ελλάδα μπροστά με την Αριστερά που μας αξίζει»».

«Χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα-συλλογική για την εφαρμοσμένη πολιτική. Και γι αυτό τα μέτωπα των δεσμεύσεων που έχουμε αναλάβει, μόνο αυτές και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, το παράλληλο πρόγραμμα, η σκληρή διαπραγμάτευση να συνεχίσουμε με τη σοφία που έχουμε αποκτήσει για τα επόμενα και το ηθικό πλεονέκτημα και ταυτόχρονα όλη αυτή η συλλογική ιεράρχηση θα πρέπει να προκύψει από αυτό το συνέδριο μια κατευθυντήρια γραμμή», συνέχισε.

Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως λέει «ναι» στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με υψηλές στοχεύσεις, και κυρίως σε μια ισχυρή Κεντρική Επιτροπή η οποία πρέπει να είναι το νέο όργανο που σηκώσει όλο το βάρος από εδώ και πέρα. Επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή πρέπει να ξεχάσουν ένα μαζικό κόμμα, διότι χρειάζεται ένα επιτελικό κόμμα που θα δίνει λύσεις και τότε θα πυκνώσουν και οι γραμμές του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε