Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Θρίλερ με δείπνο Σόιμπλε, Τσακαλώτου, Τόμσεν στο Βερολίνο

Θρίλερ με δείπνο Σόιμπλε, Τσακαλώτου, Τόμσεν στο Βερολίνο

– Πληροφορίες ήθελαν τον έλληνα υπουργό Οικονομικών να απορρίπτει πρόσκληση του Σόιμπλε για συνάντηση παρόντος του Τόμσεν
– Διάψευση εξέδωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών για άρνηση Τσακαλώτου
– Σόιμπλε και Τόμσεν θα συναντηθούν πάντως σήμερα στο Βερολίνο!

 

Ενα περίεργο παιχνίδι παίζει και πάλι το Βερολίνο και συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην πλάτη της Ελλάδας. Αρχικά κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι ο ίδιος ο Σόιμπλε είχε προσκαλέσει τον έλληνα ομόλογό του σε συνάντηση στο Βερολίνο μαζί με τον σκληρό του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν!

Όμως, σύμφωνα με την Καθημερινή, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε διάψευση ότι ο κ. Τσακαλώτος απέρριψε την πρόσκληση. Κι αυτό μετά από επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

«Δεν υπάρχει σήμερα συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Ούτε είχε προγραμματιστεί κάτι τέτοιο. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας βρίσκεται σε συστηματική ανταλλαγή με το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και το Δ.Ν.Τ» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όμως, το Βερολίνο επιβεβαίωσε ότι ο Σόιμπλε θα δει τον Τόμσεν, χωρίς να τον κατονομάζει βέβαια. «Θα συναντηθεί με εκπρόσωπο του Δ.Ν.Τ. στο πλαίσιο των καθιερωμένων επαφών των δυο πλευρών».

Ο Τόμσεν βρίσκεται στη γερμανική πρωτεύουσα και θεωρείται βεβαιο ότι το κύριο πιάτο στο δείπνο θα είναι “Ελλάδα”.

πηγη: Kathimerini.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε