Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Θρίλερ με τα ψηφοδέλτια – Πολιτικά παιχνίδια λίγο πριν την ψηφοφορία – ΔΕΙΤΕ τα ψηφοδέλτια στο NewsIt

Θρίλερ με τα ψηφοδέλτια – Πολιτικά παιχνίδια λίγο πριν την ψηφοφορία – ΔΕΙΤΕ τα ψηφοδέλτια στο NewsIt

– Ξεκίνησε ξανά η συνεδρίαση στη Βουλή
– Εικόνες ντροπιαστικές για το ελληνικό κοινοβούλιο που λίγο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία
– Με τα ψηφοδέλτια που μοιράστηκαν μπορούν να ψηφίζουν ναι, όχι ή παρών για κάθε πρόσωπο για κάθε πρόταση
– Η αντιπολίτευση θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο έρχονται από την πίσω πόρτα οι 7 κάλπες
– Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν αναβολή της ψηφοφορίας αίτημα που δεν έγινε δεκτό

 Καθυστερεί η μυστική ψηφοφορία ενώ η Ολομέλεια της Βουλής διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση της καθώς εγέρθηκαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση για την διάρθρωση των ψηφοδελτίων.

Όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης, κατόπιν συμφωνίας των κομμάτων σε κάθε ψηφοδέλτιο αναφέρονται όλες οι προτάσεις της παραπομπής που έχουν υποβληθεί από τα κόμματα για κάθε πρόσωπο.
Έτσι οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν ναι, όχι, παρών, χωριστά για κάθε πρόσωπο και για κάθε πρόταση.

Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι επανήλθαν από την πίσω πόρτα οι 7 κάλπες αφού κάθε βουλευτής θα έχει το δικαίωμα να ψηφίζει 7 φορές.

Mε αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση λοιπόν προσπαθεί με κάθε χρόνο να γίνει απόψε η ψηφοφορία, ενώ η αντιπολίτευση με τον τρόπο της δημιουργεί εμπόδια, προκειμένου να καθυστερήσει την διαδικασία, να την τραβήξει για τις επόμενες ημέρες και να κερδίσει τις εντυπώσεις. Η συγκυβέρνηση βέβαια θέλει να τελειώνει με αυτή την υπόθεση όσο το δυνατόν συντομότερο μιας και εγκαλείται ένας εκ των βασικών εταίρων της κυβέρνησης, ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Έτσι η συνεδρίαση της Βουλής διεκόπη υπό τις φωνές πολλών βουλευτών και πλέον οι αντιπροσωπείες των κομμάτων προσπαθούν να βρουν μία άκρη, προκειμένου να συνεχιστεί η διαδικασία της ψηφοφορίας που σημειωτέον ήταν να πραγματοποιηθεί στις 19:00.

Νωρίτερα από τα ψηφοδέλτια υπήρξε και εμπλοκή με την άφιξη στη Βουλή της συμπληρωματική αναφορά των οικονομικών εισαγγελέων για τη λίστα Λαγκάρντ, με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν να αναβληθεί η ψηφοφορία για άλλη ημέρα, προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα.

Τελικά έγινε ψηφοφορία δια εγέρσεως και αποφασίστηκε πως η ψηφοφορία τελικά θα γίνει με τη δέσμευση του προεδρείου της Βουλής πως εάν προκύψει κάποιο σημαντικό στοιχείο η Ολομέλεια να επανέλθει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε