Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θρίλερ με την πέμπτη δόση

Θρίλερ με την πέμπτη δόση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.05.2011 | 12:09
Πρώτη δημοσίευση: 28.05.2011 | 09:39

“Δεν έχει κλείσει ακόμη το θέμα για το πώς η χώρα θα πάρει την πέμπτη δόση” δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του Mega ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, περιγράφοντας τη στενωπό που έχει βρεθεί η χώρα ως προς τη δανειακή σύμβαση.

Όπως είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το ΔΝΤ λέει ότι θέλει να δεσμευτούν οι Ευρωπαίοι ότι θα καλύψουν τις δανειακές ανάγκες σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να βγει στις αγορές το 2012 – σημειώνεται ότι το κόστος δανεισμού έχει ξεφύγει τους τελευταίους μήνες. Οι Ευρωπαίοι από την πλευρά τους λένε ότι αν δεν πληρώσει το ΔΝΤ "δεν θα δώσουμε και εμείς χρήματα", πόσο μάλλον που έχουν να αντιμετωπίσουν τους δικούς τους πολίτες.

“Εγώ πιστεύω ότι θα βρεθεί λύση και θα πάρουμε την πέμπτη δόση” ανέφερε πάντως ο υπουργός σημειώνοντας ότι δεν μπορεί να φανταστεί ότι δεν θα μας δώσουν τα χρήματα γιατί δεν συναίνεσε ο Αντώνης Σαμαράς στα μέτρα.

Διευκρίνισε πάντως ότι ούτε ο ίδιος γνωρίζει ως που θα σπρώξουν το θέμα της συναίνεσης οι Ευρωπαίοι.

Σχετικά με την πτώχευση ως διαπραγματευτικό χαρτί, ο κ. Παπακωνσταντίνου – ΕΚΤ και ιδιώτες έχουν δεκάδες δισ. σε ελληνικά ομόλογα - δήλωσε ότι “δεν είναι της άποψης να πάμε όπως στο Κούγκι”. “Αν ζωστούμε με πυρομαχικά και ανατιναχτούμε θα καταστρέψουμε και τους γύρω μας αλλά θα έχουμε ανατιναχτεί και εμείς” ανέφερε.

Απόσπασμα από τη συνέντευξηΔιαβάστε ακόμη:

Ρεν: Βρείτε τα, ο χρόνος τελειώνει

"Ανοιχτός σε οικουμενική κυβέρνηση ο πρωθυπουργός"

   Διαδώστε αυτό το άρθρο