Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

“Θύελλα” αντιδράσεων για το ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

“Θύελλα” αντιδράσεων για το ναζιστικό χαιρετισμό του αρχηγού της Χρυσής Αυγής

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχολιάζουν το φασιστικό χαιρετισμό του κ. Μιχαλολιάκου κατά την ομιλία του στη νεολαία του κόμματός του.

«Στην Ελλάδα είναι γνωστό ότι είσαι ό,τι δηλώσεις. Όμως, πολλές φορές ισχύει η ρήση “οι ανήθικοι μιλούν για ηθική”…

Για μας, την πλειοψηφία των Ελλήνων, που εκτελέστηκαν από τους Ναζί και οι δυο μας παππούδες, και χάσαμε έντεκα συγγενείς σε εθνικούς αγώνες, ο φασιστικός χαιρετισμός δεν είναι μόνο πρόκληση, αλλά και ύβρις» ανάφερε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης, σχολιάζοντας «τον φασιστικό χαιρετισμό του γραμματέα της Χρυσής Αυγής».

«Λίγες ημέρες πριν γιορτάσουμε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, η φασιστική τραγωδία της κατοχής της χώρας μας παρουσιάζεται ως φασίζουσα κωμωδία ορισμένων στην Ελλάδα του 2012. Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση», ανάφερε ο κ. Κεφαλογιάννης.

«Ο κ. Μιχαλολιάκος δεν έχει κανένα πρόβλημα να χαιρετά ναζιστικά. Εκμεταλλεύεται την κρίση και υπόσχεται μια νέα Ελλάδα με υλικά που οδήγησαν την Ευρώπη στην καταστροφή», αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά προσθέτοντας: «Ο ελληνικός λαός έχει και μνήμη και κρίση. Πέρασε πολλά για να επιτρέψει στις δυνάμεις του φασισμού να εμφανίζονται ως λύση».

Ο χαιρετισμός από τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκος έγινε χθες μιλώντας σε εκδήλωση της 12ης Γιορτής Ελληνικής Νεολαίας στο άλσος Ελληνικού Στρατού, όταν ανάφερε μεταξύ άλλων «…ότι μας είπανε ναζί, δεν μας είπαν όμως ποτέ κλέφτες. Αυτά τα χέρια μπορεί καμιά φορά να χαιρετάνε έτσι…».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χρυσή Αυγή: Ο “ναζιστικός” χαιρετισμός είναι ελληνικός

“Χαιρετάμε ναζιστικά” παραδέχεται ο Μιχαλολιάκος – ΒΙΝΤΕΟ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε