Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θύελλα για τις δηλώσεις Ζουράρι – «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»

Θύελλα για τις δηλώσεις Ζουράρι – «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»

Πολιτική θύελλα έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι ο οποίος προφανώς δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα την θέση που κατέχει. 

Πάγωσαν όλοι όταν άκουσαν τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι στην συνέντευξη Τύπου του υπουργείου να λέει ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει!»

Μετά από μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα λέγοντας «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά».

Όμως ο κ Ζουράρις είχε προλάβει να πει:

«Νομίζετε ίσως ότι δεν απειλούμαστε τώρα ως χώρα, μόνο κάποια νησιά μάς ζητάει ο Ερντογάν. Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν».

Ήδη με ανακοινώσεις τους η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση για τις δηλώσεις αυτές.

Η ΝΔ ζητεί από τον πρωθυπουργό να «μαζέψει, τουλάχιστον, τους Υπουργούς του, που δηλώνουν ότι δεν πειράζει να χάσουμε και μερικά νησιά».

«Μήπως ο Υφυπουργός των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και εκλεκτός των κ.κ. Τσίπρα-Καμμένου έχει χάσει τα μυαλά του και προβλέπει ανέμελα και χωρίς αιδώ ότι «Και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει»; Αναρωτιόμαστε ποιο είναι το «συναφές» και ποιο το «συναμφότερον» όπως έλεγε παλαιότερα ο διανοητής Κώστας Ζουράρις.

Υ.Γ. Μήπως ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος πρέπει να πάρει θέσει για τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού; Ή πάλι θα εξευτελίζεται δικαιολογώντας τα αδικαιολόγητα;», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Σε ειρωνικό ύφος η ολιγόλογη ανακοίνωση του Ποταμιού: «Δεν παίρνουμε στα σοβαρά τα λεγόμενα του κ.Ζουράρι. Το μόνο που αποδεικνύουν είναι την ελαφρότητα κάποιων που ο κ.Τσίπρας έκανε υπουργούς για να κυβερνήσουν τη χώρα».

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε