Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Θυμηθείτε τι έλεγαν για τον Παπανδρέου πριν τον ψηφίσουν

Έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν πρωθυπουργό που δεν εμπιστεύονται, δεν τον στηρίζουν, θέλουν να παραιτηθεί, αλλά τελικά τον στηρίζουν.

Εικόνες παραλογισμού έζησαν τη νύχτα της Παρασκευής οι έλληνες πολίτες βλέποντας η κυβέρνηση να λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης και να καταχειροκροτείται από τους ίδιους τους βουλευτές που μέχρι λίγες ώρες πριν στόλιζαν και κατηγορούσαν τον πρωθυπουργό με απίστευτες εκφράσεις.

Αμέσως μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για δημοψήφισμα και τις ταπεινωτικές δηλώσεις Μέρκελ και Σαρκοζί οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξέσπασαν κυριολεκτικά υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση είναι ανίκανη να διαχειριστεί την κρίση, πως ο πρωθυπουργός είναι εκτός πραγματικότητας και παρελθόν πλέον για τον τόπο και πως τίναξε τα πάντα στον αέρα.

Για παράδειγμα λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία η Λούκα Κατσέληι κατηγόρησε με σφοδρότητα τον πρωθυπουργό λέγοντας πως τίναξε τα πάντα στον αέρα, αλλά τελικά τον ψήφισε και επανήλθε κιόλας στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ με δόξα και τιμή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Ας θυμηθούμε τώρα την Βάσω Παπανδρέου η οποία έδωσε φυσικά ψήφο εμπιστοσύνης σε ποιόν όμως; Σε έναν πρωθυπουργό που όπως η ίδια είπε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα ότι έχει άγνοια για την πραγματικότητα και πως λυπάται για την παράταση.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

Φυσικά από τις αναμνήσεις αυτές δεν μπορεί να μην υπάρχει και η Εύα Καϊλή. Η νεαρή βουλευτής που φώναζε πως την φιμώνουν στην Κοινοβουλευτική ομάδα και πως λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία έλεγε πως διάφοροι από το ΠΑΣΟΚ την πολεμούν. Εκείνη όσους την πολεμούν τους ευχαρίστησε με μία ψήφο εμπιστοσύνης.

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ

Άλλος ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που έλεγε ότι ο πρωθυπουργός είναι παρελθόν πια ήταν ο κ. Λιντζέρης, ο οποίος όμως σήμερα αποφάσισε να δώσει επιπλέον μέλλον στο κ. Παπανδρέου με μία ψήφο εμπιστοσύνης. Ο κ. Λιντζέρης τον κατηγορούσε για την απόφασή του για δημοψήφισμα και ζητούσε με σαφήνεια την παραίτησή του και νέα κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας.

Σε αυτούς που παρείχαν ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορούμε να ξεχάσουμε και την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα έκανε παρέμβαση λέγοντας ορθά κοφτά πως ο πρωθυπουργός τους κορόιδεψε σχετικά με το θέμα της συζήτησης για δημιουργία κυβέρνηση εθνικης σωτηρίας. Αλλά προφανώς συγχώρεσε τον πρωθυπουργό που την κορόιδεψε και τον ψήφισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Ψήφο εμπιστοσύνης έδωσε και ο κ. Οδυσσέας Βουδούρης ο οποίος με γραπτή του δήλωση ξεκαθάρισε ότι δεν εμπιστεύεται την κυβέρνησ αλλά θα την υπερψηφίσει αναγνωρίζοντας και ο ίδιος το παράλογο του θέματος.

Στον τεράστιο αυτό κατάλογο βουλευτών που κατηγόρησαν την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για ακυβερνησία και ανικανότητα μπορούμε να προστεθούν και πολλοί άλλοι όπως η κα Παναρίτη, ο κ. Καρύδης, ο κ. Κρεμαστινός, ο κ. Αμοιρίδης, ο κ. Καρτάλης, ο κ. Βρεττός και φυσικά ο υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος ο οποίος του δήλωσε ξεκάθαρα ότι πρέπει να παραιτηθεί απόψε αλλιώς δεν θα μετάσχει σε καμία πολιτική διεργασία. Όλοι αυτοί όμως ψήφισαν υπέρ της κυβέρνησης και πλέον οι ευθύνες είναι τεράστιες για αυτούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης – Πάει στον Πρόεδρο για κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα γίνει ποτέ – Άρα μένει πρωθυπουργός

Σαμαράς: “Γιατί απορρίπτω την κυβέρνηση συνεργασίας”

Γιατί δεν μπορεί να “περπατήσει” μια κυβέρνηση συνεργασίας

Βενιζέλος: Εκλογές το Μάρτιο

Γιατί τελικά μίλησε στην… ώρα του

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε