Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θυμήθηκε “τα δικά της” η Μέρκελ στην Κύπρο – Ξύπνησαν μνήμες….

“Πρόσωπο με πρόσωπο” με τη διαίρεση ήρθε το απόγευμα η γερμανίδα καγκελάριος, λόγω της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής, της Κύπρου και ιδιαίτερα της Λευκωσίας , της μόνης διχοτομημένης πρωτεύουσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ανατολικογερμανίδα κυρία Μέρκελ, έχοντας το βίωμα του τείχους του Βερολίνου, αντίκρισε την διχοτομημένη Λευκωσία από το παρατηρητήριο των Ηνωμένων Εθνών, που βρίσκεται στην ταράτσα του ιστορικού ξενοδοχείου “Λήδρα Πάλας” επί της “νεκρής ζώνης”.

Μάλιστα η Γερμανίδα καγκελάριος ανέβηκε με τα πόδια πέντε ορόφους για να φθάσει στο παρατηρητήριο, γιατί στο ξενοδοχείο, που από το 1974 εδρεύει απόσπασμα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ, δεν υπάρχει ανελκυστήρας.

Στο παρατηρητήριο η κ. Μέρκελ ενημερώθηκε από τον ειδικό σύμβουλο του γγ. του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Παρούσα ήταν και η ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπαντενχάϊμ.

Το θέαμα της διαιρεμένης Λευκωσίας ήταν συγκλονιστικό για την κυρία Μέρκελ, η οποία έμεινε στο παρατηρητήριο περισσότερο από τον προκαθορισμένο στο πρόγραμμα της χρόνο.



Προηγουμένως , στο κέντρο Γκαίτε , το οποίο βρίσκεται επίσης στη “νεκρή ζώνη” η κυρία Μέρκελ συναντήθηκε με τη διεύθυνση του, με μέλη του Κυπρογερμανικού Συνδέσμου Φιλίας και με Ελληνοκύπριους και Tουρκοκύπριους νέους, που παρακολουθούν στο Κέντρο μαθήματα εκμάθησης της Γερμανικής γλώσσας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε