Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θυμίζει κάτι από… ΝΔ! Φιάσκο και οι εκλογές της ΟΝΝΕΔ – Ενόχληση Μητσοτάκη

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

Φαίνεται πως στη Νέα Δημοκρατία δεν το… έχουν με τις εσωκομματικές εκλογές. Μετά το φιάσκο και την αναβολή του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος τον περασμένο Νοέμβριο ήρθε και το νέο φιάσκο με τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Κεντρικής Επιτροπής και των μελών που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο του κόμματος.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: το Σάββατο (16.04.2016), δεύτερη μέρα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ, ήταν πολλοί οι σύνεδροι που αποφάσισαν να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας μάλιστα καταστρατήγηση της διαδικασίας, σημειώνοντας πως επιχειρήθηκε ακόμη και να μη στηθούν κάλπες για την εκλογή των νέων μελών της Κεντρικής Επιτροπής αλλά και των συνέδρων που θα εκπροσωπήσουν τη νεολαία στο 10 τακτικό συνέδριο της ΝΔ την άλλη εβδομάδα.

Επισήμως, ο λόγος της καθυστέρησης ήταν τα… τεχνικά προβλήματα. Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Βασίλης Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι τελικά οι εκλογές έγιναν και τα αποτελέσματα για τα 120 μέλη της Κ.Ε. και τους 400 αντιπροσώπους της ΟΝΝΕΔ για το συνέδριο αλά και τους εκπροσώπους της Νεολαίας στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματος θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή εντός της ημέρας. Όπως κι έγινε…

Ο Β. Γεωργιάδης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι οι εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, με καθυστέρηση, λόγω τεχνικών προβλημάτων που υπήρξαν, και αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. «Μέσα από έναν γόνιμο διάλογο με πολυφωνία απόψεων, όπως ταιριάζει σε μια ζωντανή και υγιή νεολαία, σαν την ΟΝΝΕΔ, καταλήξαμε σε συμπεράσματα, τα οποία εντός των επόμενων ημερών θα αναρτηθούν στο σύνολο τους στην επίσημη ιστοσελίδα www.onned.gr», αναφέρει εξάλλου στην επίσημη δήλωσή του μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου. Στο συνέδριο αποφασίστηκε η καταστατική αλλαγή για τη μείωση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από 180 σε 120, ακόμη ένα πεδίο αντιπαράθεσης.

Στη δήλωσή του, ο Βασίλης Γεωργιάδης μιλά για «συζητήσεις, τοποθετήσεις και αντιπαραθέσεις, όπως “αρμόζει” στην πλέον ζωντανή και ζωηρή πολιτική νεολαία» και δεν παραλείπει τις αιχμές. «Όσον αφορά όλους αυτούς που από χθες προσπαθούν να παρουσιάσουν μια “πλασματική” εικόνα για το Συνέδριο της οργάνωσής μας, τους απαντάμε πως όλοι μαζί, μια γροθιά, όχι μόνο δεν πτοούμαστε από τέτοιου είδους επιθέσεις, αλλά μας δυναμώνουν».

Αλλά ο πρώην πρόεδρος της Νεολαίας της ΝΔ, Σάκης Ιωαννίδης, κατήγγειλε, επίσης μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, πως οι εκλογές στο 10ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ δεν έγιναν και η διαδικασία εξελίχθηκε σε φιάσκο. Όπως είπε, ο ίδιος αποχώρησε από το συνέδριο και το ίδιο έκαναν κι άλλοι σύνεδροι σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον εκφυλισμό της διαδικασίας.

«Δικαιώθηκαν οι φόβοι που είχα εκφράσει. Υπήρξε διασυρμός και το συνέδριο εξελίχθηκε σε φιάσκο. Κάποιοι για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες οδηγούν την ΟΝΝΕΔ στο γκρεμό», επισήμανε.

Μάλιστα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, ο Σάκης Ιωαννίδης μίλησε για πλήρη διάλυση και για κάποιους που «για να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις, οδηγούν την οργάνωση στον γκρεμό και στην πλήρη απαξίωση χωρίς να αντιλαμβάνονται το μεγαλείο της. Θα μας βρουν απέναντι. Όχι μόνο εμένα, αλλά όλους όσους αισθάνονται μέλη της μεγάλης οικογένειας της ΟΝΝΕΔ».

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τον εκνευρισμό του Κυριάκου Μητσοτάκη, που σχεδόν μια εβδομάδα πριν από το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βλέπει να ξεσπάει «εμφύλιος» στις τάξεις της Νεολαίας. Υπάρχουν δε πληροφορίες που αναφέρουν πως η ηγεσία της ΝΔ “βλέπει” πίσω από το φιάσκο συγκεκριμένα πρόσωπα, “φωτογραφίζοντας” τον Ανδρέα Παπαμιμίκο, γραμματέα της ΝΔ και διαμηνύει πως θα αποδοθούν ευθύνες. Και ίσως αυτό σημαίνει διαγραφές…

Σύμφωνα με τα parapolitika.gr, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θεωρεί υπεύθυνο για το “μπάχαλο” στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ που έγινε στη Θεσσαλονίκη τον Ανδρέα Παπαμιμίκο και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ήδη μιλήσει για διαγραφές, καθώς η εικόνα αυτή δεν είναι εκείνη που οραματίζεται για τη Νέα Δημοκρατία.

Τα αποτελέσματα 

Στη ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα επανεκλέχθηκε πρόεδρος ο Τάσος Εμμανουηλίδης με 51 ψήφους (ποσοστό 70%) έναντι 22 του Κώστα Χατζή. Στη ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα εκλέχθηκε η Πηνελόπη Ράλλη με 46 ψήφους (73%) έναντι 17 του Δρόσου Τσαβλή. Στη ΝΟΔΕ Δυτικού τομέα εκλέχθηκε ο Ηλίας Ζάχαρης με 39 ψήφους (56%) έναντι 30 του Κώστα Τσιλώνη. Στη ΝΟΔΕ Β΄ Θεσσαλονίκης εκλέχθηκε ο Θωμάς Βράνος με 76 ψήφους (55%) έναντι 61 του Στέλιου Τσομαρίδη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε