Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Τα Σκόπια να σταματήσουν την αρνητική προπαγάνδα και να έρθουν να βρούμε λύση"

`Τα Σκόπια να σταματήσουν την αρνητική προπαγάνδα και να έρθουν να βρούμε λύση`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.07.2012 | 14:54

Τη σταθερή βούληση της Ελλάδας για εξεύρεση λύσης στο θέμα της ΠΓΔΜ, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών.

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος, η ελληνική πλευρά στηρίζει τη διαδικασία υπό τα Ηνωμένα Έθνη για την επίτευξη λύσης, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να υπάρχει ειλικρινής διάθεση από την πλευρά της ΠΓΔΜ. Μάλιστα, κάλεσε τη ηγεσία των Σκοπίων να σταματήσει την αρνητική προπαγάνδα και να αποδείξει έμπρακτα ότι επιθυμεί την επίλυση του ζητήματος.

«Ελπίζω να έχουμε σύντομα νέα συνάντηση με τον Μάθιου Νίμιτς, για να δούμε πώς θα κινηθεί η διαδικασία από εδώ και πέρα», ανέφερε ο κ. Δελαβέκουρας, ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο συνάντησης μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών, είπε ότι σίγουρα θα υπάρξουν επαφές, αλλά τόνισε ότι «το θέμα είναι η ουσία και όχι η φωτογραφία της συνάντησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δελαβέκουρας: "Οι προσβλητικές εξαλλοσύνες αξιωματούχων των Σκοπίων δεν βοηθούν στην επίλυση του ζητήματος του ονόματος"

ΠΓΔΜ: Ελπίζουμε στη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας για λύση στο ζήτημα του ονόματος

   Διαδώστε αυτό το άρθρο