Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα διλήμματα γύρω απο τον άξονα της πόλωσης

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 21.05.2012 | 18:22
Πρώτη δημοσίευση: 21.05.2012 | 18:07

Αν η χώρα ήταν άνθρωπος αγοραφοβικός θα είχε ήδη κλατάρει από κρίση πανικού , περικυκλωμένη από τέτοιας έκτασης παγκόσμιο ενδιαφέρον για την έκβαση των εκλογών του Ιούνη .Εκλογές ,που οι εταίροι εκλαμβάνουν ως κίνδυνο ανατίναξης της ευρωζώνης .

Είναι όμως μια χώρα με εκατομμύρια ανθρώπους , γεμάτους από αγωνίες και σύγχυση , προσδοκίες και φόβους . Είναι μια κοινωνία που ολοταχώς οδηγείται σε πόλωση , γύρω από διάφορες διαζεύξεις διλημμάτων ,όπως ανατροπή ή συντήρηση , ευρώ ή δραχμή , μνημόνιο ή όχι ,μάγκες ή φλώροι , φτώχεια ευρωπαϊκή ή τριτοκοσμική .

Είναι μια χώρα που ,τούτες τις παράξενες μέρες του Μάη, έχει πρόσκαιρα ακουμπήσει σε δυο ανθρώπους που πλέουν πλησίστιοι προς τα 85 . Ο ένας δέχεται τα πιεστικά τηλεφωνήματα της καγκελαρίου στο Μαξίμου και ο άλλος τρέχει στο Σικάγο να διακονήσει εθνικά συμφέροντα στη σύνοδο του ΝΑΤΟ .

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός εξωτερικών της υπηρεσιακής κυβέρνησης , Κ. Παπούλιας και Π. Μολυβιάτης , μοιάζουν ως κουρασμένοι φανοφόροι, που ξεπροβοδίζουν τη μεταπολίτευση . Και οι δύο ,παλιοί εξ απορρήτων , στους ιστορικούς πυλώνες της ,Κων . Καραμανλή και Α. Παπανδρέου .

Είναι μια επικράτεια που αναδιατάσσει το πολιτικό της προσωπικό , στήνει, διαλύει και συγχωνεύει κομματικές παράγκες και δίπατα στα κυρίαρχα μέτωπα της πόλωσης και της διαχείρισης του επερχόμενου κακού κοινωνικοπολιτικού καιρού .

Είμαστε σαν ένα πλοίο με βλάβη στις μηχανές , σε αναμονή του σχήματος που θα αναπτυχθεί στη γέφυρα , κρεμασμένοι από ανακοινωθέντα δημοσκοπήσεων , χρησμούς και λόγους από το διεθνές χρηματοπιστωτικό προσκήνιο και το ευρωπαϊκό πολιτικό διευθυντήριο που ερμηνεύονται διαφορετικά από κάθε πόλο εν δυνάμει διακυβέρνησης .

Έρχεται Ιούνης με κουτσουρεμένες τις τουριστικές προσδοκίες , με ακινητοποιημένες τις κρατικές υπηρεσίες , με κοινωνικές ομάδες που εκτραχηλίζονται με αφορμή τις προτιμήσεις των εταιρειών που εμπορεύονται το αθλητικό θέαμα . Σε σημείο που γίνονται με δυσκολία οι τελικοί του μπάσκετ.

Έρχεται το θέρος των εκλογών με θυελλώδες παρασκήνιο για τα κομματικά παντρέματα και συμπεριφορές , που δικαιώνει την διαχρονική άποψη πολλών ότι στην πολιτική μπορεί κανείς να πει και να κάνει δημοσίως πράγματα, που αδυνατεί να εκφέρει ή να πράξει στο στενό του περίγυρο .

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία ενός σημαδιακού καλοκαιριού , ως πιθανοί αποσυνάγωγοι μιας οικονομικής και πολιτισμικής ζώνης , με ψιθύρους και θεωρίας συνομωσίας για το ποιός οικοδομεί τον πόλο του Τσίπρα , που θέλει να ο έτερος πόλος του Σαμαρά, θέλει να συναντήσει πια στα επικοινωνιακά αλώνια της τηλεμαχίας .

Μπας και είναι οι Κινέζοι , ο Ομπάμα , και όποιο άλλο θηρίο της αποκάλυψης αναρωτιούνται άνθρωποι , που δε διακρίνουν κάτι απλό με δυο όψεις . Την απελπισία πολλών από τη μια και την ελπίδα εξίσου πολλών από τη άλλη . Εκείνο που πραγματικά δεν φαίνεται είναι πως θα γιατρευτεί ταυτόχρονα , η απελπισία όσων τα έχασαν όλα και η ελπίδα όσων δε θέλουν να χάσουν τίποτα .

Γιώργος Μαρνέλλος

Διαβάστε ακόμη

  1. Στάση εργασίας στο STAR! Δεν βγαίνει το δελτίο ειδήσεων!
  2. Αλέξη δεύτερη φορά που τελειώνουν τα ψέματα - Τρίτη δεν θα υπάρξει
  3. 2 δισ. το χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
  4. Τέρμα τα ψέματα - Ηρθε η ώρα της αλήθειας για την κυβερνητική ικανότητα της Αριστεράς
  5. Άβατα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο