Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Συννεφιά 10 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τα δύο χρόνια, οι τρεις κωδικοί και οι Γαλλικές διαβεβαιώσεις

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.12.2012 | 13:03
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2012 | 13:01

Στην περίπτωση του παντελώς έκθετου πλέον, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, δεν μπορεί να έχει ισχύ το ρητό , δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται. Κυρίως επειδή δεν πρόκειται για πολιτική δρυ, παρά δενδρύλλιο ενός πολιτικού φυτωρίου, που η κυβέρνηση του Φθινοπώρου του ‘09 ανέπτυξε απέναντι στην οικονομική καταιγίδα.

Συνεπώς η ξύλευση ,μακροπρόθεσμα, δεν θα καλύψει τους πιθανούς, λοιπούς έκθετους . Θα αποτελέσει όμως ευτύχημα αν αποτελέσει την καταλυτική αιτία για να ανατραπούν επιτέλους συνταγματικές παθογένειες, που διαχρονικά παρέχουν καταχρηστική προστασία στους πολιτικούς έναντι των πολιτών .

Και ειδικότερα εκείνων που επιστρέφουν στο κρύο , στο σκοτάδι και στην αρρώστια . Εκείνων που τρέμουν στις ουρές των τραπεζών , των εφοριών, των διακανονισμών ,των συσσιτίων, των χώρων αλληλεγγύης.

Μέσα στον ορυμαγδό των εντυπώσεων και του υλικού που θα αλεστεί στους πολιτικούς και κοινωνικούς μύλους πρωτοχρονιάτικα , μέσα στο σύννεφο της πανελλήνιας χλεύης και του καγχασμού που ευλόγως έχει ξεσηκωθεί , ας μην δοθεί μικρότερη από τη πρέπουσα σημασία σε μια λεπτομέρεια.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, «κατά τις διαβεβαιώσεις αρμοδίων του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών, ο εκ νέου παραδοθείς ψηφιακός αυτός δίσκος, είναι πανομοιότυπος με εκείνον που είχε παραδοθεί στο ελληνικό υπουργείο Οικονομικών και κατά το παρελθόν».

Η περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και η διετής ιστοριογραφία γύρω απ αυτήν αποτεφρώνει ένα ήδη καμένο νεόκοπο πολιτικό του επίσης αποτεφρωμένου, λεγόμενου συστήματος Παπανδρέου . Η κυβέρνηση ,ή συνοχή της και οι συμφωνίες της δεν κινδυνεύουν άμεσα από την συγκεκριμένη λίστα , την ώρα που αρκετές παρεμφερείς άλλες , παραμένουν αδιαχείριστες .

Για το ότι λοιπόν η Γαλλική λίστα ,που δόθηκε χέρι με χέρι στον υπουργό το ‘10 είναι πανομοιότυπη με αυτήν που παρεδόθη προ ημερών και διαφέρει μόνο κατά τρεις κωδικούς , η Γαλλική πλευρά έδωσε διαβεβαιώσεις. Καλό θα ήταν ,οι Ελληνικές αρχές να μπορούσαν να μην αρκεστούν σε αυτές τις διαβεβαιώσεις.

Γιώργος Μαρνέλλος

Διαβάστε ακόμη

  1. Η μεγάλη παγίδα για τους Έλληνες
  2. "Μποναμάς" 1,6 δις ευρώ από Παπαγγελόπουλο στην κυβέρνηση
  3. Τα χρυσόψαρα, τα λεφτά υπάρχουν και ο όψιμος αντιμνημονιακός...
  4. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα
  5. Πως θα γλιτώσουμε από τη μείωση συντάξεων και αφορολόγητου
   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook