Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τα ελλείμματα επίκεντρο των συναντήσεων Σαμαρά στις Βρυξέλλες

Το πως θα αντιμετωπίσει η Ευρώπη τα ελλείμματα, τα χρέη και την ύφεση, για την οικονομική διακυβέρνηση και για την σταθερότητα του ευρώ συζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ με κοινοτικούς αξιωματούχους.

Το μεσημέρι της Τρίτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε συνάντηση με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ζοζέφ Ντολ.

Είχε προηγηθεί, τη Δευτέρα η συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο δημοσιονομικού προγραμματισμού και προϋπολογισμού Γ. Λεβαντόφσκι και τον ευρωβουλευτή-πρώην πρόεδρο και μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού και της ειδικής επιτροπής σχετικά με τους δημοσιονομικούς πόρους για μια βιώσιμη ΕΕ μετά το 2013 κ. Μπέγκε.

Σε δηλώσεις του ο κ. Σαμαράς είπε ότι έκτος των άλλων εξετάστηκε και η προτεραιότητα που θα πρέπει να δώσουν χώρες όπως η Ελλάδα στην αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού, ώστε να γίνει αντίδοτο στην κρίση.

Στο θέμα αυτό ο κ. Σαμαράς ανέφερε ως παράδειγμα τα ομόλογα έργων και τα προγράμματα διευρωπαϊκών υποδομών που θα έδιναν ανάσες στην οικονομία, υποκινώντας την ανάπτυξη.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία αξιοποίησης των πόρων που θα διατεθούν στη νέα περίοδο από τα διαρθρωτικά ταμεία, τα οποία παραδοσιακά στηρίζουν τις πιο αδύναμες ευρωπαϊκές χώρες υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης και διεύρυνσης των ιδίων πόρων της Ευρώπης ώστε τα ευρωπαϊκά Ταμεία να μην εξαρτώνται αποκλειστικά από τις εισφορές των κρατών μελών.

«Συμφωνήσαμε στην αναγκαιότητα να ακουστεί η φωνή των αγροτών της Ευρώπης που δεν θα πρέπει να μπουν στην ασφυξία της Ευρωπαϊκής λιτότητας, ιδιαίτερα τώρα που έχει ξεκινήσει η συζήτηση για το μέλλον της κοινής αγροτικής πολιτικής», επεσήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

Την Τρίτη, ο πρόεδρος της ΝΔ θα προεδρεύσει στην εβδομαδιαία συνεδρίαση της ομάδας ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον ευρωβουλευτή και πρόεδρο της επιτροπής προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Α. Λαμασούρ.

Στο πλαίσιο της επίσκεψή του στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς θα έχει ακόμη κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Βελγίου Υβ Λετέρμ, τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ζέρζι Μπούτσεκ, ενώ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΕΛΚ την Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε