Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα επόμενα βήματα Λοβέρδου – Όλο το παρασκήνιο!

Τα επόμενα βήματα Λοβέρδου – Όλο το παρασκήνιο!

Εδώ και καιρό όλοι συζητούσαν ότι ο πρώην υπουργός και άλλοτε διεκδικητής της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ (ανεπίσημα πάντα), Ανδρέας Λοβέρδος θα προέβαινε σε κίνηση δημιουργίας νέου κόμματος. Τελικώς ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε νέα πολιτική ενέργεια μέσα από το βιβλίο του που κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία όχι όμως και το ίδιο το κόμμα. Πότε θα το κάνει;

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι θα περιμένει έως ότου ψηφιστούν τα νέα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης πριν κάνει οποιαδήποτε κίνηση. Ο ίδιος θα τα ψηφίσει αλλά από εκεί και πέρα όλα θα αλλάξουν.

Άλλωστε ο ίδιος δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real: «εγώ στηρίζω την κυβέρνηση, θα ψηφίσω στη Βουλή, ήμουν, είμαι και θα είμαι παράγοντας σταθερότητας».

Κύκλοι που πρόσκεινται στον πρώην υπουργό σημειώνουν πως δεν είναι ανυπόμονος για το νέο πολιτικό σχηματισμό, ο οποίος να σημειωθεί πως πιθανότατα θα λάβει τα αρχικά της πολιτικής του πρότασης ΝΕΑ, δηλαδή Νέα Ελληνική Ανόρθωσή.

Και δεν είναι ανυπόμονος καθότι όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, περιμένει να δει πως θα εξελιχθεί το πολιτικό «παιχνίδι» με μετά «να βγει μπροστά».

Βέβαια όλα δείχνουν ότι η μέρα αυτή δε θα αργήσει καθότι η στάση του αναμένεται να αλλάξει αμέσως μετά την ψήφιση των μέτρων στη Βουλή. Όπως δήλωσε και στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό: «μιλώ για λίγες εβδομάδες, γιατί η κοινωνία δεν έχει χρόνο, ώστε οι κυβερνήσεις να κάνουν τον κύκλο τους».

Αίσθηση προκαλεί πάντως το γεγονός ότι εκτός από τις επαφές που ο ίδιος επιδιώκει με πολιτικούς παράγοντες της χώρας, πολλοί βουλευτές σπεύδουν οι ίδιοι να τον προσεγγίσουν προκειμένου να δηλώσουν παρόντες στα νέα του σχέδια. Ενδεικτικό πιθανώς και του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ μετά και τις νέες δημοσκοπήσεις που το δείχνουν να έχει χάσει τουλάχιστον 5 μονάδες μετά τις εκλογές.

Πάντως ο ίδιος λέει στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις του πως αν είναι να μείνει στη βουλή χωρίς να μπορεί να συμβάλει επί της ουσίας σε ένα σχέδιο ανόρθωσης της χώρας, καλύτερα να αποστασιοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Με ένα βιβλίο ο Λοβέρδος κόβει τον ομφάλιο λώρο με…

Α.Λοβέρδος: «Τέλος η αναμονή, προχωρώ σε πολιτική ενέργεια!»

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε