Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 35 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Τα έσπασαν" Στουρνάρας - δικαστές - Μιλούν για συνταγματική εκτροπή

`Τα έσπασαν` Στουρνάρας - δικαστές - Μιλούν για συνταγματική εκτροπή
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 06.09.2012 | 17:32
Πρώτη δημοσίευση: 06.09.2012 | 16:56

Μετά τη σημερινή, άκαρπη συνάντηση των δικαστών με την υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) Βασιλική Θάνου συγκαλεί αύριο στις 3 μ.μ. έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να καθοριστεί η στάση των δικαστών στην κυβερνητική άρνηση να μην υπάρξει περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους.

Μια από τις προτάσεις που θα τεθεί αύριο στο τραπέζι της ΕΔΕ είναι η κάθοδος των δικαστικών λειτουργών σε πενθήμερη προειδοποιητική απεργία, παρά τη ρητή διάταξη του Συντάγματος που δεν επιτρέπει τις απεργιακές κινητοποιήσεις των δικαστών και εισαγγελέων. Και αυτό γιατί οι δικαστές θεωρούν ότι η περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους αποτελεί συνταγματική εκτροπή.

Παράλληλα, αύριο οι εκπρόσωποι των δικαστών θα συναντηθούν στις 11 π.μ. με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, αναμένουν δε απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Εξ άλλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Γ. Φαλτσέτος συγκαλεί γενική συνέλευση στις 14 Σεπτεμβρίου 2012 για να καθοριστεί η στάση των διοικητικών δικαστών.

Κατά τη σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών, ο Γ. Στουρνάρας γνωστοποίησε στους δικαστές ότι οι νέες μεσοσταθμικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα ανέρχονται στο 22 με 23%. Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών παρέπεμψε τους εκπροσώπους των δικαστών στους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, καθώς εκείνος δεν μπορεί να βρει ισοδύναμο ποσό για να αποφύγει την μείωση των αποδοχών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ένστολοι: Ραντεβού το απόγευμα στο Καλλιμάρμαρο


 
   Διαδώστε αυτό το άρθρο