Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Τα ντέρμπι των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Τα ντέρμπι των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου

Επτά περιφέρειες και οι πρωταγωνιστές τους. Θεωρούνται εκείνες που θα κρίνουν το αποτέλεσμα και θα κάνουν πολλούς να καρδιοχτυπήσουν το βράδυ της Κυριακής.

Τα εκλογικά επιτελεία τόσο στην Ιπποκράτους όσο στη Ρηγίλλης, 6 ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, ποντάρουν σε αυτές τις 7 περιφέρειες εκεί όπου θα υπάρξει «ντέρμπι». Εκεί θα κερδηθούν οι εντυπώσεις για τα δυο μεγάλα κόμματα.

Η μητέρα όλων των μαχών

Φυσικά η Αττική. Είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Δημαράς – Σγουρός. ‘Η Σγουρός – Δημαράς. Ο ένας κατεβαίνει ως ανεξάρτητος, ο άλλος με τη βούλα του ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Σγουρός όταν ξεκίνησε η προεκλογική μάχη όλα έδειχναν οτι θα κάνει έναν ωραίο περίπατο. ‘Ομως η συνέχεια τους διέψευσε όλους. Η απήχηση του Γιάννη Δημαρά θορύβησε την Ιπποκράτους. Ενας άνθρωπος από τα σπλάχνα του ΠΑΣΟΚ απειλεί την κυριαρχία του στην μεγαλύτερη περιφέρεια.

Από την άλλη πλευρά, το βάρος της ενίσχυσης Κικίλια έχει ο ίδιος ο Α. Σαμαράς. Οι μετριοπαθείς δεν κρύβουν ότι θα θεωρήσουν μεγάλη νίκη αν ο υποψήφιός τους κατορθώσει να περάσει στον δεύτερο γύρο και να κονταροχτυπηθεί με τον κ. Γ. Δημαρά.

Πράσινος εμφύλιος και στο Ιόνιο

Εκεί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και ο γαλάζιος υποψήφιος περιμένει τους δυο πράσινους αντιπάλους στη γωνία.
Πριν από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου ήταν μια σίγουρη περιφέρεια για το ΠΑΣΟΚ. Ο υποστηριζόμενος από το κυβερνών κόμμα κ. Ηλ. Μπεριάτος υπολείπεται σταθερά του πράσινου «αντάρτη» κ. Γ. Καλούδη, με τον Σπ. Σπύρου να παρακολουθεί τον πράσινο εμφύλιο ελπίζοντας πια ακόμη και στη νίκη.

Μάχη ψήφο με ψήφο δίνουν σε 5 περιφέρειες

Στην Ηπειρο η μάχη δίνεται με τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ βουλευτή Βαγγέλη Αργύρη και το νυν «γαλάζιο» νομάρχη Αλέξανδρο Καρχιμάνη.

‘Ιδια εικόνα και στη Θεσσαλία. Η μάχη δίνεται μεταξύ του νυν νομάρχη Απόστολου Παπατόλια και του πρώην βουλευτή της ΝΔ Κώστα Αγοραστού. «Κλειδί» θεωρείται η στάση των ψηφοφόρων του ΚΚΕ, και εάν τελικά «πειθαρχήσουν» στην απόφαση του Περισσού να ψηφίσουν στον δεύτερο γύρο «λευκό» ή «άκυρο».

Και στη Στερεά Ελλάδα η αναμέτρηση δεν φαίνεται να βγάζει εύκολα νικητή. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Κλέαρχος Περγαντάς (νομάρχης Βοιωτίας), αντιμετωπίζει σε μια δύσκολη αναμέτρηση τον υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ Θανάση Χειμάρα.

Ντέρμπι και στο Βόρειο Αιγαίο. Εκεί ο Νομάρχης είναι αντίπαλος με το δήμαρχο. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος Παύλος Βογιατζής (νομάρχης Λέσβου) έχει ως αντίπαλό του τον δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή. Πάμε μάλλον για β γύρο.

Στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη ρυθμιστής αναμένεται να είναι η μουσουλμανική μειονότητα όσο κι αν λένε στην Ιπποκράτους οτι θα κάνουν περίπατο με τον Αρη Γιαννακίδη, όσο κι αν η ΝΔ ελπίζει και ποντάρει πολύ στον Γιώργο Παυλίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι σημαίνει νίκη ή ήττα για το ΠΑΣΟΚ; – Πότε πάμε σε εκλογές;

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε