Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τα προβλήματα των επαγγελματιών άκουσε ο Σαμαράς στην Κρήτη

Υπόμνημα με τα προβλήματα του νομού Ρεθύμνου και προτάσεις επίλυσης τους, παρέδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης στον πρόεδρρο της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος συναντήθηκε με τα μέλη του ΔΣ.

Στη συνάντηση, η οποία ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα, παραβρέθηκε η βουλευτής της ΝΔ στο νομό Όλγα Κεφαλογιάννη καθώς επίσης μέλη της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου.

Ο κ. Σαμαράς, χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση και δήλωσε πως θα ασχοληθεί με το υπόμνημα στο οποίο παρουσιάζονται αναλυτικά τα βασικά προβλήματα του νομού, κλάδων και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο Ρέθυμνο.

Μεταξύ άλλων, στη μιάμιση ώρα που κράτησε η συνάντηση, ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε για τα εκτεταμένα προβλήματα στον τουρισμό, στον αγροτοκτηνοτροφικό κλάδο, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το έλλειμμα στην ενσωμάτωση καινοτομίας και τεχνολογίας στο νομό.

Σχετικά με τον τουρισμό, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, υπάρχει μείωση του τουριστικού εισοδήματος 10% σε σχέση με πέρσι με αποτέλεσμα πολλές τουριστικές επιχειρήσεις να έχουν οδηγηθεί σε αδυναμία.

Τεράστιο πρόβλημα για το Ρέθυμνο, παραμένει η σταθερή ύπαρξη ελλιπούς ακτοπλοϊκής σύνδεσης, οι μη επενδύσεις στο λιμάνι, η προβληματική αεροπορική σύνδεση που γίνεται μέσω Χανίων και Ηρακλείου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σε συνάρτηση με τα προβλήματα στον βόρειο οδικό άξονα του νησιού.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε