Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Τα τηλεοπτικά κανάλια στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών

Πώς διαμορφώνονται τα προγράμματά τους και τι θα παρουσιάσουν. Επιβεβαιώθηκε το Newsit στο ρεπορτάζ του για τη μη μετάδοση exit polls.

Σε εκλογικούς ρυθμούς θα κινηθούν αύριο όλα τα τηλεοπτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας. Άλλοι περισσότερο κι άλλοι… διεκπεραιωτικά. Διαβάστε λοιπόν πώς διαμορφώνονται τα προγράμματα των καναλιών αύριο Κυριακή 7 Νοεμβρίου και επιλέξτε ποιο θα δείτε. Προς αποφυγή κάθε… παρεξήγησης να σημειώσουμε ότι αναφέρουμε τα κανάλια με αλφαβητική σειρά..

ALPHA

Ο Alpha θέλει να ανοίξει «παράθυρο» σε όλη την Ελλάδα, καταγράφοντας την εκλογική διαδικασία και ακούγοντας τη φωνή των πολιτών όπου κι αν βρίσκονται.

Ο Νίκος Μάνεσης θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα, ο Δήμος Βερύκιος στην  Πελοπόννησο, ο Σωτήρης Γιατζόγλου στη Θράκη, ο Γιώργος Κουρδής στην Κρήτη και δεκάδες ρεπόρτερ και ανταποκριτές του Alpha στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Ο Γιάννης Πιτταράς, ο Γιώργος Βλάχος και όλοι οι πολιτικοί συντάκτες του Alpha θα μεταδώσουν τις αντιδράσεις από τα επιτελεία όλων των κομμάτων στο μεσημεριανό (στις 14:00), απογευματινό (στις 17:00) και κεντρικό βραδινό δελτίο ειδήσεων που θα μεταδοθεί στις 20:00. Ο Αντώνης Σρόιτερ θα δώσει την πρώτη γεύση των αποτελεσμάτων και θα παρουσιάσει τις πρώτες εκτιμήσεις.

Στη συνέχεια, στις 21:00 θα διακοπεί η ενημέρωση για τις εκλογές προκειμένου να μεταδοθεί το BIG BROTHER Live με τη Ρούλα Κορομηλά.

Στις 23:00 όμως ο Αντώνης Σρόιτερ θα παρουσιάσει την ειδική ενημερωτική εκπομπή «Βραδιά εκλογών 2010» όπου μαζί με πολιτικούς αναλυτές και δημοσιογράφους θα ερμηνεύσουν το μήνυμα των εκλογών, αναλύοντας τα αποτελέσματα και καταγράφοντας τις αντιδράσεις.

Ζωντανές συνδέσεις, ρεπορτάζ, video, σχόλια και αναλύσεις, με έμφαση στην ενημέρωση για τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης σε όλη την χώρα καθώς και στις αντιδράσεις έτσι όπως καταγράφονται σε κάθε περιοχή της  Ελλάδας.
 
ALTER

Από τις 6 το απόγευμα έως και στις 12 το βράδυ, η Διεύθυνση Ειδήσεων και Ενημέρωσης του καναλιού θα μεταδίδει ζωντανά έναν μαραθώνιο ενημέρωσης με παρουσιαστή τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Στα στούντιο του Alter θα βρίσκονται οι Άκης Παυλόπουλος, Γιώργος Αυτιάς, Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Τράγκας, Κώστας Χαρδαβέλλας, Ανδρέας Κωνσταντάτος και Κάτια Μακρή που θα αναλύσουν και θα κρίνουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στις 7 ακριβώς, το ALTER θα παρουσιάσει την πρώτη εκτίμηση για το αποτέλεσμα.
Παράλληλα, πολυμελή και άρτια εξοπλισμένα συνεργεία θα καλύπτουν από κοντά μέσω ζωντανών συνδέσεων τις εξελίξεις στα εκλογικά κέντρα και τα γραφεία των συνδυασμών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και όλες τις άλλες μεγάλες πόλεις.
 
ANT1

Από τις  18:00 το απόγευμα η Μαρία Χούκλη έχοντας στο πλευρό της τον Γιώργο Παπαδάκη, θα μας μεταφέρουν το εκλογικό κλίμα από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, με καλεσμένους από όλους τους χώρους, ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις Μαζί τους, ο Αντώνης Δελλατόλας, o ο Γιώργος Βλαβιανός, ο Δημήτρης Κοτταρίδης και η Στεφανία Μουρελάτου οι οποίοι θα σχολιάζουν τις εξελίξεις, μαζί με τους καλεσμένους που θα βρίσκονται στο στούντιο. Ο Στράτος Φαναράς και η Metron Analysis θα αναλύουν και θα σχολιάζουν τα αποτελέσματα.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ροής των αποτελεσμάτων, στο στούντιο του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται παράγοντες της δημόσιας ζωής. Πολιτικοί από όλες τις παρατάξεις, δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες θα σχολιάζουν και θα αναλύουν τα αποτελέσματα, όπως αυτά θα διαμορφώνονται.

Σε ζωντανές συνδέσεις με το Υπουργείο Εσωτερικών, το Μέγαρο Μαξίμου και τα γραφεία των κομμάτων, θα παρακολουθούμε την πορεία των εκλογών και θα ακούμε τις δηλώσεις των πολιτικών. Παράλληλα, οι ρεπόρτερ του ΑΝΤ1 θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ενώ οι ανταποκριτές του θα μεταφέρουν τον παλμό των εκλογών από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.
 
MEGA

Το ρεπορτάζ για τις εκλογές θα ξεκινήσει από τις 7 το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο». Ο Μανώλης Αναγνωστάκης και ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος θα μεταφέρουν με συνδέσεις από όλη την Ελλάδα ό,τι συμβαίνει στα γραφεία των κομμάτων και στα εκλογικά κέντρα.

Στη συνέχεια, αν και σαββατοκύριακο, το κανάλι της Μεσογείων επιστράτευσε τους καθημερινούς «μαχητές» του. Δημήτρης Καμπουράκης και Γιώργος Οικονομέας θα βρίσκονται στον αέρα από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι παραδίδοντας σκυτάλη στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων.  

Στις 18:45 θα ξεκινήσει η εκπομπή «MEGA Εκλογές 2010». Συντονίστρια της βραδιάς η ‘Ολγα Τρέμη και μαζί της οι Γιάννης Πρετεντέρης και Παύλος Τσίμας. Από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο του MEGA, θα παρακολουθούν, θα αναλύουν και θα μεταδίδουν τη ροή των αποτελεσμάτων, ενώ θα συζητούν με καλεσμένους από το χώρο της δημόσιας ζωής. Στο στούντιο μαζί τους θα βρίσκονται και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος με τον πρόεδρο της GPO Τάκη Θεοδωρικάκο.
 
ΝΕΤ

Η ενημέρωση  στη ΝΕΤ θα αρχίσει  από τις 06:00  το πρωί με τον  Κώστα Αρβανίτη και τη Μαριλένα Κατσίμη στην «ΠΡΩΙΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της εκλογικής μάχης.

Αμέσως μετά, στις 10:00 και έως τις 12.00,  η  Μαρία Σαράφογλου, θα μεταφέρει ό,τι  «ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ», σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από τις  12.00 έως τις 13.00 θα μεταδοθεί δελτίο ειδήσεων με όλη την εκλογική δραστηριότητα.
Στη συνέχεια και μέχρι τις 15:00, τη σκυτάλη θα παραλάβουν η Πηνελόπη Γαβρά και ο Γιάννης Σκάλκος, οι οποίοι θα την παραδώσουν στις 15.00 στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ .

Ο μαραθώνιος της εκλογικής βραδιάς  θα αρχίσει στις 18:00. Στο κεντρικό στούντιο θα βρίσκονται  ο Τάκης Σπηλιόπουλος και η Ρίτσα Μπιζόγλη, τους οποίους θα πλαισιώσουν  ο Προκόπης Δούκας και η Βάλια Πετούρη. Πολιτικοί, πολιτικοί αναλυτές και δημοσιογράφοι θα  μεταφέρουν το σφυγμό της ημέρας, αναμένοντας το κλείσιμο της κάλπης.

Στις 19.00, με το κλείσιμο της κάλπης, σε απευθείας σύνδεση με το υπουργείο Εσωτερικών, η ΝΕΤ θα μεταδώσει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ οι υπεύθυνοι της κρατικής τηλεόρασης πιστεύουν ότι γύρω στις 21:00 θα υπάρχει σαφής εκτίμηση για τα αποτελέσματα στις 13 περιφέρειες και τους πέντε μεγαλύτερους δήμους. Μέχρι το πρωί η ΝΕΤ θα μεταδίδει κάρτες με όλα τα αποτελέσματα.
 
ΣΚΑΪ

Από τις 6 το πρωί οι Βασίλης Λυριτζής και Δημήτρης Οικονόμου θα παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό την ψηφοφορία.
Η Πόπη Τσαπανίδου με συνδέσεις και από τις 13 περιφέρειες θα δίνει τον παλμό των εκλογών σε όλη τη χώρα. 
Τη σκυτάλη θα παραλάβουν στις τέσσερις το απόγευμα ο Σπύρος Μάλλης και η Λίδα Μπόλα.

Στις  έξι το απόγευμα θα ξεκινήσει η εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη και το Δημήτρη Οικονόμου ενώ στις 20.00 στο στούντιο μαζί της θα είναι κι ο  Αλέξης Παπαχελάς.

Στις 22.00 τη θέση δίπλα στη Σία Κοσιώνη θα πάρει ο Βασίλης Λυριτζής. Παράλληλα οι Μπάμπης Παπαδημητρίου, Κατερίνα Ακριβοπούλου, Άρης Πορτοσάλτε, Έλλη Τριανταφύλλου θα αναλύουν τα εκλογικά αποτελέσματα.
Στο στούντιο του ΣΚΑΪ θα βρίσκεται και ο αναλυτής της Public Issue Γιάννης Μαυρής.    

Ακόμη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ οι Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές θα παρουσιαστούν και με τη ματιά της «ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑΣ». Οι υποψήφιοι, οι συνδυασμοί, οι υποσχέσεις, τα συνθήματα και….ο λαός. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής θα παρουσιάζουν την εκλογική αναμέτρηση με το δικό τους τρόπο.
 
STAR

Το Star θα μεταδώσει ρεπορτάζ και αποτελέσματα από τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές μέσα από το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων με παρουσιαστή τον Αιμίλιο Λιάτσο. Η μετάδοση θα ξεκινήσει νωρίτερα από τις υπόλοιπες μέρες και συγκεκριμένα από τις 19:30 και θα διαρκέσει μέχρι τις 21:00 όπου θα προβληθεί η ελληνική ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με το σπουδαίο Λάμπρο Κωνσταντάρα στο «θρυλικό» ρόλο του «Μαυρογιαλούρου»!
 
Γρηγόρης Μελάς

Διαβάστε επίσης: Επιβεβαίωση Newsit – Χωρίς exit poll οι εκλογές της Κυριακής

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε