Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Τα “ύποπτα” πόθεν έσχες των βουλευτών μειώθηκαν από 11 σε 3-4

Τα “ύποπτα” πόθεν έσχες των βουλευτών μειώθηκαν από 11 σε 3-4

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τη δημοσίευση των πόθεν έσχες οι “υποπτοι” βουλευτές ήταν 11 και πλέον τώρα έγιναν 3-4.

Εντολή για περαιτέρω διερεύνηση σε «3-4 περιπτώσεις βουλευτών», καθώς στο «πόθεν έσχες» τους για το 2009 εμφανίζονται με αξιοσημείωτες μειώσεις καταθέσεων, χωρίς να έχουν καταθέσει τα απαιτούμενα παραστατικά, έδωσε στους Ορκωτούς Ελεγκτές Λογιστές η Επιτροπή Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων και των βουλευτών.

Κατά τη σημερινή τρίωρη συνεδρίασή της, η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής ενημερώθηκε από τους Ορκωτούς Ελεγκτές σχετικά με τον επανέλεγχο των στοιχείων στον οποίο προχώρησαν για τα «πόθεν έσχες» όσων υπόχρεων είχαν μειώσεις καταθέσεων από 100.000 έως από 400.000 ευρώ, χωρίς να έχουν δώσει επαρκείς εξηγήσεις.

Η Επιτροπή έκρινε ότι για αυτές τις 3-4 περιπτώσεις πρέπει ο έλεγχος να συνεχιστεί για να διαπιστωθεί αν υπάρχει παράβαση του νόμου 3213/203 για τα «πόθεν έσχες».

«Δεν μπορούμε να ενοχοποιήσουμε κανέναν πριν ολοκληρωθεί η έρευνα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης και πρόσθεσε: «Η μείωση καταθέσεων δεν σημαίνει βεβαίως και παράβαση. Ωστόσο θα πρέπει να κατατεθούν τα απαιτούμενα παραστατικά που θα την δικαιολογούν πλήρως. Δεν μπορεί η Επιτροπή να αρκεστεί σε μία προφορική δήλωση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυστηρότερο πόθεν έσχες ζητά ο Α. Κακλαμάνης

Πόθεν έσχες: Ψάχνουν τους 11 και δεν τους βρίσκουν!

Πόθεν έσχες: Οι πλούσιοι και οι φτωχοί της Βουλής – Τα “ύποπτα” πόθεν έσχες των βουλευτών

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε