Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Τατιάνα Στεφανίδου: Καθολική συμπαράσταση από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου

Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)
Φωτογραφία ΑΡΧΕΙΟΥ (Eurokinissi)

Το ένα μετά το άλλο, τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου συμπαραστέκονται στην Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία μπήκε στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής γιατί, όπως πολλοί άλλοι, καυτηρίασε το “ντου” του υπόδικου βουλευτή Γιάννη Λαγού κι άλλων χρυσαυγιτών σε σχολείο στο Πέραμα, μπροστά στα μάτια μαθητών, δασκάλων και γονιών. Ο χρυσαυγίτης βουλευτής έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου στη δημοσιογράφο και ζήτησε τη σύλληψή της.

Μέσα στην ημέρα θα σταλεί στον εισαγγελέα η δικογραφία. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε μήνυση στην Τατιάνα Στεφανίδου με αφορμή τις αναφορές της παρουσιάστριας στην εκπομπή της Τετάρτης (18.01.2017), για την εισβολή του ίδιου και ομάδας χρυσαυγιτών, σε σχολείο του Νέου Ικονίου Περάματος.

Η μήνυση υποβλήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου. Η Τατιάνα Στεφανίδου αναζητήθηκε από την Αστυνομία (περιπολικό πήγε τόσο στο σπίτι της όσο και στο κανάλι Epsilon όπου εργάζεται, αλλά δεν βρέθηκε προκειμένου να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου, το οποίο έληξε στις 12 τα μεσάνυχτα. Κατόπιν αυτού, έπαψε η αναζήτηση από πλευράς αστυνομίας και θα ενημερωθεί ο εισαγγελέας, ο οποίος θα αποφανθεί για τη συνέχεια.

Στο πλευρό της τα κόμματα

Από την πρώτη στιγμή, το ένα μετά το άλλο, όλα τα κόμματα καταδίκασαν το παιχνίδι εκφοβισμού από τη Χρυσή Αυγή και τη μήνυση που κατέθεσε ο υπόδικος βουλευτής Γιάννης Λαγός κατά της γνωστής δημοσιογράφου.

Σκληρή ανακοίνωση κατά της Χρυσής Αυγής με αφορμή την μήνυση που κατέθεσε κατά της Τατιάνας Στεφανίδου εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά την τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο του Περάματος, ο υπόδικος για εγκληματικές ενέργειες βουλευτής της Χ.Α., Γιάννης Λαγός, κατέθεσε μήνυση κατά της δημοσιογράφου Τατιάνας Στεφανίδου, επιδιώκοντας να εμφανιστεί ως “διωκόμενος”. Να γνωρίζει καλά, αυτός κι οι ομοϊδεάτες του πως η απόπειρά τους να αποτρέψουν το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση, όπως και η φίμωση των δημοσιογράφων δεν θα έχουν καμία τύχη. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία».

Αδιαπραγμάτευτες αξίες χαρακτηρίζει την ελευθεροτυπία και την πολυφωνία η Νέα Δημοκρατία. «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα περιορισμού και πολύ περισσότερο δίωξης της ελευθερίας του Τύπου. Ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε. δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής. Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι η ελευθεροτυπία και η πολυφωνία αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες σε κάθε κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της». 

«Η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή συνεχίζει τις επιθέσεις εναντίον όσων αντιστέκονται στο ρατσιστικό της παραλήρημα κι αποκαλύπτουν τους τραμπουκισμούς της, αυτή τη φορά ζητώντας διώξεις και συλλήψεις δημοσιογράφων. Την απάντηση στη Χρυσή Αυγή δίνουν καθημερινά οι δεκάδες φορείς του εργατικού-λαϊκού κινήματος, της νεολαίας που καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές κι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες, που βρίσκονται στην Ελλάδα» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ.

«Φαίνεται ότι οι Χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους. Η νέα Ακροδεξιά επίθεση θα βρει εμπόδιο σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες της χώρας. Οι φασιστικές μέθοδοι εκφοβισμού δεν θα περάσουν. Ταυτόχρονα, όσοι ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος, να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.

Ανακοίνωση για τη μήνυση που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή σε βάρος της Τατιάνας Στεφανίδου με την οποία ζητά τη σύλληψή της εξέδωσε και το Ποτάμι, ζητώντας να αλλάξει ο νόμος περί τύπου. «Είναι το δεύτερο κρούσμα εντολής σύλληψης δημοσιογράφου σε λίγες μέρες. Αυτή τη φορά στο στόχαστρο βρέθηκε η Τατιάνα Στεφανίδου ύστερα από μήνυση της Χρυσής Αυγής. Οι ναζιστές θίχτηκαν από τον χαρακτηρισμό “τραμπούκος” για την τραμπούκικη επίθεση στους στο σχολείο στο Πέραμα. Είναι καθήκον του δημοκρατικού κόσμου να καταδικάσει τις διώξεις δημοσιογράφων και να σταθεί στο πλευρό τους. Είναι ώρα επιτέλους να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί τύπου τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν. Παράλληλα εκείνοι που προωθούν σχέδια ελέγχου της ενημέρωσης και στοχοποιούν φωνές που τους ασκούν κριτική, πρέπει να προβληματιστούν για τους δρόμους που ανοίγουν».

«Είμαστε αντίθετοι με τέτοιες μεθόδους που φιμώνουν τις ελεύθερες φωνές και λειτουργούν σε βάρος της Δημοκρατίας. Εκφράσαμε από την πρώτη στιγμή και στην περίπτωση των συλλήψεων των δημοσιογράφων από τα “ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ”, έτσι και στην περίπτωση της Τατιάνας Στεφανίδου, θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις και ιδιαίτερα από την Χρυσή Αυγή, αντίκεινται στο κοινό περί δικαίου αίσθημα και εγκαινιάζουν περίοδο λογοκρισίας των ΜΜΕ», αναφέρει από την πλευρά της η Ένωση Κεντρώων.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε