Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Telegraph: Ο Γ. Παπανδρέου ένας απο τους ήρωες του 2011

Η βρετανική εφημερίδα επέλεξε τον πρώην έλληνα πρωθυπουργό ως έναν απο τους ήρωες της χρονιάς που τελειώνει καθώς “έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης”.

Λίστα με τους “ήρωες και τους κακούς” του 2011 δημοσιοποίησε η βρετανική The Telegraph. Σύμφωνα με αυτή, ο Γιώργος Παπανδρέου είναι ανάμεσα στους “ήρωες” καθώς όπως αναφέρει “έχασε τη δουλειά του λόγω της κρίσης χρέους, αλλά πριν από αυτό έδωσε ένα ‘χτύπημα’ υπέρ της Δημοκρατίας”. Η εφημερίδα τονίζει ότι στις πιέσεις για αυστηρότερα μέτρα απάντησε “ναι, αλλά μόνο με δημοψήφισμα” και είναι ένας από τους λίγους ευρωπαίους ηγέτες που ρίσκαραν να αφήσουν το λαό να αποφασίσει για το μέλλον της χώρας στο ευρώ. “Μπορεί το δημοψήφισμα να μην έγινε ποτέ, αλλά η δήλωσή του παραμένει”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, άλλοι ήρωες για το 2011 είναι ο διοικητής της τράπεζας της Αγγρίας, Σερ Μέρβιν Κινγκ, ο Μάικλ Γούλφορντ, επικεφαλής της ιαπωνικής εταιρίας ηλεκτρινικών ειδών Olympus και η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Στους κακούς, που όπως λέει η εφημερίδα είναι πολύ περισσότεροι από τους καλούς, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται ο Τζέιμς Μέρντοκ, γιος του μεγιστάνα των ΜΜΕ Ρούπερτ Μέρντοκ, το δίδυμο Άγκελα Μέρκελ – Νικολά Σαρκοζί, ο Τζον Κόρζιν, ιδρυτής της τράπεζας MF Global που κατέρρευσε χρωστώντας 1,6 δισ. δολάρια στους πελάτες της και η εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου Blackstone.

Διαβάστε

Αποκάλυψη Newsit: Το σχέδιο Βενιζέλου για την διαδοχή

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε