Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Τελειώνει ο Παπαδήμος – Ο σώζων εαυτόν σωθήτω”

Τα γερμανικά μέσα πυροβολούν τους Έλληνες βουλευτές ρωτώντας πως ζητούν θυσίες από τους πολίτες ενώ κρύβουν εκατομμύρια σε ελβετικές τράπεζες.

Κοινός τίτλος σε πολλά γερμανικά ΜΜΕ είναι ”Τελειώνει ο χρόνος γα τον Παπαδήμο”.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα έχουν πολλαπλασιαστεί οι ενδείξεις ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν θα μπορέσει να ολοκληρώσει εγκαίρως τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους διεθνείς χρηματοδότες.

Το γνωστό πια, περιοδικό Focus γράφει :”Συμβαίνει αυτό για το οποίο προειδοποιούσαν όλοι, από την ημέρα που βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη το κούρεμα του ελληνικού χρέους έχει επιβραδυνθεί ο ρυθμός των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Παπαδήμου δεν μπορεί προφανώς να τηρήσει τα συμφωνηθέντα”.

Μάλιστα η Deutsche Welle, με βάση τηλεγράφημα του Reuters, λέει πως επίκεινται συναντήσεις του Παπαδήμου με τους ηγέτες των κομμάτων για την επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, για τις οποίες το ΔΝΤ εκφράζει τη δυσαρέσκεια του.

”Ο σώζων εαυτόν σωθήτω”

Η Bild πρώτα ”ξεσκονίζει” τα πόθεν έσχες και μετά κάνει σκόνη και θρύψαλλα τους έλληνες πολιτικούς και τις δηλώσεις χρεοκοπίας τους, όπως χαρακτηριστικά γράφει.

“Οι Έλληνες φίλοι μας καταφέρνουν κάθε φορά με κάτι νέο να μας αφήνουν άφωνους. Οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται –και δικαίως- με σκληρά μέτρα λιτότητας. Οι μισθοί στο δημόσιο περικόπτονται και δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους. Η εξυγίανση της χώρας συνιστά ένα ζήτημα που μπορεί να διευθετηθεί μόνο εάν συμπράξουν όλοι, όμως οι πολιτικοί κάθονται πάνω σε περιουσίες αξίας εκατομμυρίων. Πως θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή. Στην Ελλάδα αυτή η γραμμή ακούει στο όνομα: Ο σώζων εαυτόν σωθήτω”.

Διαβάστε επίσης :

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε