Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Τελεσίγραφο Παπανδρέου προς υπουργούς: “Πολλοί απο εσάς θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές”

Τελεσίγραφο Παπανδρέου προς υπουργούς: “Πολλοί απο εσάς θα είναι υποψήφιοι στις περιφερειακές εκλογές”

– “Δεν υπάρχουν μόνιμοι υπουργοί”, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
– Φωτογραφίζει: Μπιρμπίλη, Μπατζελή, Κατσέλη, Διαμαντοπούλου και Καστανίδη

 

Λίγες μέρες πριν ανακοινώσει τις υποψηφιότητες για δήμους και περιφέρειες ο πρωθυπουργός μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου ξεκαθάρισε οτι είναι εκείνος ο οποίος αποφασίζει και άφησε να εννοηθεί οτι δεν θα δεχθεί αντιρρήσεις ακόμα και από κορυφαίους υπουργούς αν τους ζητηθεί να στηρίξουν τον Καλλικράτη.

“Ο μόνος αρμόδιος που αποφασίζει είναι ο πρωθυπουργός”, τόνισε ο κ. Πεταλωτής και πήγε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας οτι “δεν υπάρχουν μόνιμοι υπουργοί”. Ο κ. Πεταλωτής πρόσθεσε οτι η μελέτη για τις δομικές αλλαγές δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Οι δηλώσεις αυτές είχαν σύμφωνα με πληροφορίες πολλούς αποδέκτες, κυρίως γυναίκες υπουργούς της κυβέρνησης όπως η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, η υπουργός Γεωργικής Ανάπτυξης, Κατερίνα  Μπατζελη ακόμα και η Λούκα Κατσέλη και η Αννα Διαμαντοπούλου.

‘Οπως λένε χαρακτηριστικά συνεργάτες του πρωθυπουργού, όλοι είναι μετρήσιμοι στις δημοσκοπήσεις και τα ηχηρά ονόματα θα πρέπει να βγούν μπροστά και να στηρίξουν το νέο αυτοδιοικητικό θεσμό.

Μεταξύ των ηχηρών ονομάτων είναι και το όνομα του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη, για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, κάτι που όπως και οι γυναίκες συνάδελφοί του δεν φαίνεται να το αποδέχεται με ευκολία.

Ειδικότερα, ο κ. Πεταλωτής απαντώντας σε ερωτήσεις περί απροθυμίας και άρνησης υπουργών να συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τόνισε: “Οι υπουργοί βρίσκονται στα υπουργεία τους όσο έχουν μία συγκεκριμένη εντολή και είναι ευθύνη του πρωθυπουργού σε ποιες θέσεις και ποιοι είναι υπουργοί”. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ακόμα, ότι ο κάθε υπουργός έχει τις στοχεύσεις και τις προτεραιότητές του, υπογράμμισε ωστόσο, ότι από εκεί και πέρα υπάρχει σε όλους μας η βούληση να προωθήσουμε αυτόν τον μεγάλο δεσμό της τοπικής αυτοδιοίικησης, μέσα από την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε