Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Τελευταία στιγμή δεν αποπέμφθηκε ο Λοβέρδος από την κυβέρνηση – Μονόδρομος ο ανασχηματισμός για να μπορέσει να κυβερνήσει ο Παπαδήμος

– Εξοργίστηκε ο πρωθυπουργός όταν διάβασε την συνέντευξη του σε κυριακάτικη εφημερίδα
– Γιατί δεν αντικατέστησε τελικά τον υπουργό Υγείας
– Θα ζητήσει να κυβερνά με τους δικούς του όρους
– ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Σαράντα ημέρες και κάτι κυβερνάει ο Λουκάς Παπαδήμος. Το παιχνίδι όμως δείχνει να έχει χαθεί.
Οι συγκυρίες δεν βοηθούν τον κ. Παπαδήμο να κυβερνήσει. Το μεν ΠΑΣΟΚ είναι εγκλωβισμένο σε ένα παιχνίδι διαδοχής, το ίδιο και οι υπουργοί του. Η δε ΝΔ φαίνεται να νοιάζεται μόνο για τις εκλογές και προσπαθεί να μην τσαλακώσει σε καμία περίπτωση το προφίλ της με επώδυνα μέτρα έτσι ώστε να κερδίσει πόντους ενόψει της αναμέτρησης στις κάλπες.

Γεγονότα που έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες αποδεικνύουν περίτρανα ότι τα χέρια του κ. Παπαδήμου είναι δεμένα. Ίσως γι’ αυτό και χθες ζήτησε να δει τους τρεις αρχηγούς των κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση. Για να τους ζητήσει να τον αφήσουν να κυβερνήσει. Αλλιώς θα πάρει το καπελάκι του και θα φύγει.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, την περασμένη Κυριακή, ο κ. Παπαδήμος βγήκε από τα ρούχα του όταν διάβασε την συνέντευξη του Ανδρέα Λοβέρδου στο Πρώτο Θέμα.
Ειδικά όταν είδε τον τίτλο : Λοβέρδος: “Η Ελλάδα καταρρέει με Παπαδήμο”.

Ενοχλήθηκε τόσο πολύ ο κ. Παπαδήμος που μετά από εισήγηση και στενού του συνεργάτη αποφάσισε να αποπέμψει τον κ. Λοβέρδο από την κυβέρνηση. Όπως δηλαδή θα είχε κάνει κάθε πρωθυπουργός που αμφισβητείται τόσο έντονα. Όμως αυτό δεν έγινε.

Ο πρωθυπουργός δεν προχώρησε στην κίνηση αυτή γιατί δεν θέλησε με αυτό τον τρόπο να θεωρηθεί ότι παρεμβαίνει στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά αυτή την περίοδο που “τρέχει” η κούρσα της διαδοχής.

Όμως το πρόβλημα παραμένει. Πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης δεν υπολογίζουν τον κ. Παπαδήμο. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το κόμμα τους και οι προσωπικές τους φιλοδοξίες.

Έτσι δεν μπορείς όμως να κυβερνήσεις. Και για τον λόγο αυτό, ο κ. Παπαδήμος ζήτησε να δει τους κυρίους Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη.

Και σύμφωνα με πληροφορίες, σε αυτές τις συναντήσεις ο κ. Παπαδήμος θα τους πει: “Ή θα με αφήσετε να κυβερνήσω ή θα φύγω.”
Ο κ. Παπαδήμος θα είναι ξεκάθαρος και θα πει στους τρεις αρχηγούς ότι πρέπει να τον αφήσουν να κάνει το έργο του.

Ακόμα όμως και αν συμβεί αυτό. Αν δηλαδή ο πρωθυπουργός εξασφαλίσει τις εγγυήσεις εκείνες που θα του επιτρέψουν να κινείται όπως εκείνος νομίζει τα προβλήματα δεν θα σταματήσουν εδώ.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να αλλάξει μορφή. Να γίνει πιο μικρή και με στελέχη τα οποία θα είναι αφοσιωμένα ολοκληρωτικά στο έργο τους. Και όχι σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Επίσης θα πρέπει η κοινή γνώμη να ενημερώνεται για όλα τα βήματα. Γιατί αυτό που έχει επίσης διαπιστωθεί είναι το τεράστιο επικοινωνιακό έλλειμμα που έχει αυτή η κυβέρνηση.

Πολίτες και δημοσιογράφοι είμαστε έρμαια της διγλωσσίας. Κι αυτό γιατί μπροστά στο κομματικό συμφέρον ακόμα και σήμερα που η χώρα περνάει κρίσιμες ώρες οι πολιτικοί δεν έχουν αποφασίσει να μιλήσουν την γλώσσα της αλήθειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δέχεται η Ν.Δ. παράταση της θητείας; Τετ α τετ Παπαδήμου-Σαμαρά αύριο

Παπαδήμος: “Αν δεν με αφήσετε να κυβερνήσω θα παραιτηθώ”

Λοβέρδος: Η χώρα καταρρέει και με Παπαδήμο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε