Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Τελικά είναι πολύ μεγάλος ο Γιάνης Βαρουφάκης – Είναι μέγιστος…

Τελικά είναι πολύ μεγάλος ο Γιάνης Βαρουφάκης – Είναι μέγιστος…

Ε, έχει ξεφύγει εντελώς ο Γιάνης. Μην με παρερμηνεύετε. Από τα κοινά και τετριμμένα νεοελληνικά πράγματα, εννοώ. Ποιος Γιάνης; Τι τον ξεχάσατε κιόλας; Ο Γιάνης Βαρουφάκης, που πάντα μας θυμάται και τώρα τελευταία φροντίζει να μας ανοίγει τα μάτια. Τόσο πολύ που μας τυφλώνει κιόλας με τη λάμψη του.

Η τελευταία μεγάλη του συνεισφορά, τομή θα την αποκαλούσαμε λόγω της επιστημονικής σημασίας και του εύρους, στην πολιτική ιστορία της Ευρώπης, την οποία σημειωτέον έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εκδημοκρατήσει (τόσο σεμνός ο Γιάνης!) ο παραλληλισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την εισβολή του Ναπολέοντα στη Ρωσία.

«Στην αρχή η πρόοδος είναι δραματική. Όπως τα γαλλικά στρατεύματα υπό τον Μέγα Ναπολέοντα εισέβαλαν στη Ρωσία, κατέλαβαν τεράστιες εκτάσεις γης χωρίς σπουδαία αντίσταση. Όμως τότε, ο βαρύς χειμώνας έρχεται. Οι Κοζάκοι και οι Ρώσοι αντάρτες αρχίζουν να ανατινάζουν τα στρατεύματά σου και τελικά καταλήγεις να έχεις αίμα στο χιόνι», είπε ο Γιάνης.
Είδατε τι σημαντικό πράγμα είναι να παίζεις την ιστορία στα δάχτυλα; Είδατε πόσο επιτυχημένα και διαλεκτικά συνδέετε δύο τόσο άσχετες μεταξύ τους ιστορικές περιόδους και μάλιστα σε αρμονία με την εποχή (ή μήπως δεν το πέτυχε αυτό αφού η βαρυσήμαντη παρέμβαση έγινε στην Αυστραλία όπου ξεμυτίζει το καλοκαίρι; Γιάνη περιμένουμε διευκρίνιση).

Είπαμε ένας είναι ο Γιάνης και με αγωνία περιμένω το επόμενο πόνημα για την Ευρώπη. Και πούσαι Γιάνη, μην ακούς κανένα που λέει πως απογειώθηκες. Σε ζηλεύουν. Εξάλλου, είδες κανένα σπουδαίο Ελληνα να κάνει προκοπή στον τόπο του; Γι΄ αυτό κι΄ εσύ πήγες στην Αυστραλία…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε