Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Τελικά θα υπογράψει και ο Αντώνης Σαμαράς;

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τώρα το σενάριο λέει ότι οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα στείλουν μια κοινή δήλωση με την οποία θα δεσμεύονται για την τήρηση των συμφωνηθέντων

Αυτό θα σημάνει ένα βήμα πίσω και σε αυτό το ζήτημα για τη Ν.Δ. και για τον Αντώνη Σαμαρά. Θα κάνει όμως αυτό το βήμα προς τα πίσω ο πρόεδρος της Ν.Δ. που ήδη “χρεώνεται” από αντιπάλους εντός και εκτός κόμματος ότι υπαναχώρησε και από τη τη θέση “όχι στο μνημόνιο”;

Διαρροές θέλουν στους διαδρόμους των γραφείων της Συγγρού να συζητείται η φράση που είχε πει στη ΔΕΘ ο Αντώνης Σαμαράς : “εγώ δεν θα χάσω δόση” για να δικαιολογηθεί η υπαναχώρηση.

Την ίδια ώρα ωστόσο όσοι αντιδρούν και στηρίζουν την απόφαση για μη υπογραφή απαντούν με μια διπλή ερώτηση: σε έναν ακόμη εκβιασμό θα κάνουμε μια ακόμη υποχώρηση; Τι θα ζητήσουν την επόμενη φορά για την εκταμίευση της επόμενης δόσης ή ό,τι άλλο;

Το εσωκομματικό “μέτωπο” της λαϊκής δεξιάς έχει βάλει τίτλο στην υπογραφή: δήλωση μνημονιακών φρονημάτων και θυμίζει μια άλλη δήλωση του Αντώνη Σαμάρα εκείνη για το τι είδους χώρα θα παραδώσουμε στους νέους στα 200 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας το 2021.

Ωστόσο το δίλημμα δεν είναι θεωρητικό, ούτε αφήνουν και πολλά περιθώρια ζυμώσεων οι δανειστές.
Κουνάνε την επιταγή των 8 δισεκατομμυρίων της 6ης δόσης και πολύ απλά απειλούν με στάση πληρωμών (ολοκληρωτική γιατί μερική σε πιστωτές, κατασκευαστές, προμηθευτές κλπ έχει επέλθει εδώ και μήνες) μέσα στο Δεκέμβρη.

Κάπως έτσι γυρνάμε και πάλι στην αρχή. Το “no comment” που είπε ο Πολ Τόμσεν βγαίνοντας από τα γραφεία της Συγγρού δείχνει ότι όσα η Ν.Δ. πως ισούνται της υπογραφής, η στήριξη της κυβέρνησης, η ψήφιση του προϋπολογισμού κλπ, δεν επαρκούν.

Κάπως έτσι εκείνοι που αναρωτιούνται αν θα αναλάβει την ευθύνη ο Αντώνης Σαμαράς να μην δοθεί η έκτη δόση λένε πως τελικά επικαλούμενος ανωτέρα βία θα υπογράψει.
Ξανά εδώ έρχεται η “άλλη πλευρά” που λέει ότι πρόκειται για παιχνίδι παγίδευσης του αρχηγού της Ν.Δ.
Παίζεται (πάλι) μπλόφα”;
Ας υποθέσουμε πως ναι, το θέμα είναι ότι και το φύλλο και τα χρήματα είναι στη μεριά της τρόικας.

Διαβάστε επίσης:

Εκβιασμός με τις υπογραφές – Απειλούν με στάση πληρωμών οι δανειστές -Κρίσιμα τετ α τετ Παπαδήμου στις Βρυξέλλες

Κρίσιμα παζάρια Παπαδήμου στις Βρυξέλλες για την 6η δόση

Οι πέντε ενέργειες του Σαμαρά εξαιτίας των οποίων δεν υπογράφει

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε