Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τέλος στα διακομματικά ρουσφέτια

Τέλος στα διακομματικά ρουσφέτια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2009 | 16:21
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2009 | 16:21

Τέλος στον φαύλο κύκλο του διορισμού ημετέρων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο βάζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Ο Πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε πως αλλάζει ριζικά ο τρόπος πρόσληψης υπαλλήλων.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από σήμερα και στο εξής τελειώνουν τα διακομματικά ρουσφέτια και η δυνατότητα που είχαν οι εθνοπατέρες μας, από τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο βουλευτή, να διορίζουν συνεργάτες τους στη Βουλή.

Oι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό) θα γίνονται πλέον υποχρεωτικά και μόνο μέσω ΑΣΕΠ.  Για την πλήρωση θέσεων ειδικών κατηγοριών στις οποίες ενδείκνυται η επιλογή να γίνεται από την ίδια τη Βουλή (π.χ. ειδικό επιστημονικό προσωπικό, στενογράφοι), αυτό θα γίνεται με δημόσια προκήρυξη και ανοιχτό διαγωνισμό.

Όσον αφορά δε, στο μείζον θέμα του διορισμού μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούν σε συγκεκριμένες θέσεις (όπως π.χ. στο Προεδρείο της Βουλής και τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες), θα ισχύσει και σε αυτή την περίπτωση ό,τι και για όλους τους μετακλητούς υπαλλήλους του δημοσίου.
Δηλαδή, γίνονται εκλογές, αλλάζει το  Προεδρείο της Βουλής…; Ε, μαζί με τον Πρόεδρο αποχωρούν και οι μετακλητοί συνεργάτες του και δεν συμβαίνει αυτό που παρατηρείται σήμερα, δηλαδή οι «ημέτεροι» να γίνονται στη συνέχεια μόνιμοι υπάλληλοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μία πρακτική που «τίμησε» δεόντως ο πρώην Πρόεδρος, Δημήτρης Σιούφας…!


   Διαδώστε αυτό το άρθρο