Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τέλος στους προκλητικούς μισθούς στελεχών ΔΕΚΟ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αυτό δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος μετά το τέλος της Επιτροπής Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής.

“Θα μειωθούν οι προκλητικοί μισθοί Προέδρων, Διευθύνοντων Συμβούλων και μελών ΔΣ στις ΔΕΚΟ”, είπε ο κ. Πάγκαλος. Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος έκανε λόγο για κλείσιμο και συγχώνευση δημοσίων επιχειρήσεων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

“Η κατάσταση στην οποία έφεραν τη χώρα οι εγκληματικές πολιτικές τα προηγούμενα χρόνια γίνεται σήμερα αντικείμενο εκμετάλλευσης κερδοσκοπικής είτε ακόμη και πολιτικής σε διεθνές επίπεδο”, είπε ο πρωθυπουργός.

“Πρέπει μέσα στον συντομότερο δυνατό χρόνο να προωθήσουμε τις τομές και τις αλλαγές που χρειάζονται και το όργανο αυτό υπό την προεδρία του Θ. Πάγκαλου θα έχει την κύρια ευθύνη για την παρακολούθηση και εφαρμογή του προγράμματος σταθερότητας. Η πρόκληση του νοικυρέματος του κράτους είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου”, είπε χαρακτηριστικά.
    
Πρόσθεσε οτι η πραγματική ανάταξη της οικονομίας και το σταμάτημα της αιμορραγίας των ελλειμάτων και των χρεών θα έρθουν όταν υλοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα που προβλέπονται μέσα από το πρόγραμμα σταθερότητας.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε τις πληροφορίες στο σημερινό Τύπο για μείωση μισθών και επιδομάτων (σχετική είδηση) λέγοντας χαρακτηριστικά οτι “οι πηγές γίνονται όλο και πιο ανεύθυνες καθώς διαρροές και προτάσεις υπηρεσιακών παραγόντων βαφτίζονται αποφάσεις”. 

 

Είναι η πρώτη φορά μετά τις εκλογές που συνεδριάζει η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, με έμφαση στα πεδία όπου συχνά παρατηρούνται πολλές από τις λεγόμενες αρρυθμίες στους κόλπους της κυβέρνησης.
 

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν οι υπουργοί Γ.Παπακωνσταντίνου, Λούκα Κατσέλη, Τίνα Μπιρμπίλη, Αννα Διαμαντοπούλου, Δ.Ρέππας, ο Ανδρ.Λοβέρδος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Κατερίνα Μπατζελή και Μ.Χρυσοχοΐδης.
 
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε