Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Τεχνικό λάθος και όχι υποκλοπή λέει ο ΟΤΕ για την βλάβη στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού

Τεχνικό λάθος και όχι υποκλοπή λέει ο ΟΤΕ για την βλάβη στο τηλέφωνο του πρωθυπουργού

– Μπλοκαρισμένο για μέρες το σταθερό τηλέφωνο του Γ. Παπανδρέου στο Καστρί
– Τι απαντά ο ΟΤΕ

Για μια ολόκληρη εβδομάδα το τηλέφωνο της πρωθυπουργικής κατοικίας είχε “σιγήσει” και μάταια έψαχναν το γιατί.

Το ίδιο το σπίτι του πρωθυπουργού δεν είχε άλλο τρόπο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο παρά μόνο με κινητά αφού οι εισερχόμενες κλήσεις για 7 ημέρες είχαν διακοπεί.
Δηλαδή για παράδειγμα εάν ένας ξένος ηγέτης ήθελε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας στο σπίτι του πολύ απλά δεν θα μπορούσε! Μια από τις πιο ασφαλείς τηλεφωνικές γραμμές της χώρας ήταν “νεκρή”…

Το θέμα ανέκυψε μετά από σχετικό ερώτημα που ετέθη στον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Προέδρου του ΟΤΕ Παναγή Βουρλούμη την ωρα που κατέθετε στην εξεταστική επιτροπή για τη Siemens. 

Ο κ. Βουρλούμης, όταν ρωτήθηκε στην εξεταστική, επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή Περιφερειών κ. Καραγιώργο, ο οποίος φέρεται να του απάντησε πως «υπήρξε λάθος στην πληκτρολόγηση» και ότι το πρόβλημα αποκαταστάθηκε αμέσως. 

Ωστόσο πριν την επικοινωνία του με τον κ. Καραγιώργο ο κ. Βουρλούμης φέρεται να είπε την απίστευτη δικαιολογία οτι οι εισερχόμενες κλήσεις διακόπησαν γιατί ο πρωθυπουργός είχε ξεπεράσει το όριο της βουλευτικής του ατέλειας! Κάτι που δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση ακόμα και με απλούς βουλευτές. 

Μάλιστα ο κ. Βουρλούμης συνέχισε λέγοντας οτι την επόμενη μέρα διακόπησαν και οι εξερχόμενες κλήσεις του τηλεφώνου του πρωθυπουργού!

Και αναρωτιέται εύλογα κανείς : Είναι η νεα τακτική του ΟΤΕ να κόβει πρώτα τις εισερχόμενες κλήσεις σε κάποιον που του χρωστάει και μετά τις εξερχόμενες; Γιατί μέχρι τώρα γίνεται το αντίθετο.

Οπως μετέδωσε και νωρίτερα το Newsit τεχνικοί του ΟΤΕ ισχυρίζονται οτι το πρόβλημα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος γιατί κάποιο συνεργείο είχε εντολή να βάλει φραγή σε κάποιο τηλέφωνο στην περιοχή που τελείωνε σε 510. Το τηλέφωνο του πρωθυπουργου όμως τελειώνει σε 110. 

Η ανακοίνωση του ΟΤΕ που εκδώθηκε μόλις σήμερα αναφέρει οτι η διακοπή στις 19 Μαϊου δεν έγινε εμέσως αντιληπτή. Ο ΟΤΕ ενημερώθηκε στις 21 του μήνα στις τρεις το μεσημέρι και αποκατέστησε τη βλάβη όπως τη χαρακτηρίζει στις επτά παρά τέταρτο.

 Σύμφωνα με τον ΟΤΕ η διαδικασία της φραγής γίνεται χειροκίνητα γιατί αφορά σε γραμμή που ανήκει σε πελάτη με συνοπτική σύνδεση (ένας αριθμός με πολλές γραμμές).

Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε σήμερα! με επιστολή από τον Πρόεδρο του ΟΤΕ.

Είναι ν’ απορεί όμως κανείς πως οι τεχνικοί του ΟΤΕ έχουν πρόσβαση σε μια γραμμή τηλεφώνου του ίδιου του πρωθυπουργού, στην οποία μπορούν να παρέμβουν ανα πάσα στιγμή! Υποτίθεται οτι είναι μια τηλεφωνική γραμμή που προστατεύεται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη και με τις ψηφιακές υπηρεσίες που υπάρχουν είναι σε ειδικό καθεστώς.

Πάντως, πληροφορίες αναφέρουν πως το πρόβλημα στην οικία της οικογένειας Παπανδρέου επιβεβαιώνει και ο πρώην τεχνικός στον ΟΤΕ Ν. Μπαριτάκης. 

Το ΠΑΣΟΚ μίλησε για μείζον πολιτικό θέμα και η βουλευτής του Β. Τσόνογλου δήλωσε πως δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις Καραγιώργου και Βουρλούμη. 

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Πάνος Καμμένος κατήγγειλε παράλληλα πως υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης τηλεφώνων από απομακρυσμένα κέντρα και τόνισε πως τίποτα δεν διασφαλίζει το απόρρητο των επικοινωνιών. 

Το θέμα θα τεθεί και στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την ερχόμενη Τρίτη, στην οποία έχουν κληθεί να καταθέσουν την ερχόμενη Τρίτη, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε