Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Τι είπε ο Ευ.Βενιζέλος στην κλειστή τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό χρέος

“‘Οσα αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα, ειναι ακόμα πιο αναγκαίο να εφαρμοστούν τώρα που έχει οξυνθεί η παγκόσμια οικονομική κρίση”, είπε ο Ευ.Βενιζέλος αναφερομενος στην τηλεδιάσκεψη.

Πρόσθεσε οτι έχει ακόμη μεγαλύτερη σημασία να γίνει αυτό, γιατί το μήνυμα που στέλνει η Ευρωζώνη με τον τρόπο αυτό δεν αφορά μόνο ή κυρίως την Ελλάδα, αλλά την ίδια την ικανότητά της να στηρίξει με κάθε τρόπο το ευρώ και την διεθνή οικονομική και νομισματική σταθερότητα.

Από την άποψη αυτή, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, έχει ιδιαίτερη σημασία να εφαρμοστούν γρήγορα και ολοκληρωμένα οι αποφάσεις για το νέο ρόλο του EFSF. Στην περίπτωση της Ελλάδας, το EFSF είναι κρίσιμος παράγοντας για τη συμμετοχή τόσο του δημόσιου όσο και του ιδιωτικού τομέα, μέσω των εγγυήσεων που παρέχει.

Ο τρόπος με τον οποίο αντλεί κεφάλαια το EFSF μέσα από την έκδοση δικών του ομολόγων που κατέχουν την υψηλότερη δυνατή θέση στις αξιολογήσεις και η ευρύτερη λειτουργία που μπορεί να αναπτύξει έως ότου τεθεί σε εφαρμογή ο νέος μηχανισμός (ESM) είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο και χειροπιαστό και ανοίγει πολλές προοπτικές, εφόσον συνοδεύεται από την αναγκαία πολιτική διορατικότητα και αποφασιστικότητα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

H τηλεδιάσκεψη έγινε σήμερα το απόγευμα και μετείχαν:

* Ο Πρόεδρος του Eurogroup, κ. Jean-Claude Juncker
* Ο αρμόδιος Επίτροπος, κ. Olli Rehn
* Ο Διευθύνων Σύμβουλος του IIF, κ. Charles Dallara
* Ο επικεφαλής του EFSF, κ. Klaus Regling
* Ο Πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, κ. Vittorio Grilli.

Από ελληνικής πλευράς συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Αίμα” ρέει και σήμερα στην Ευρώπη – Βουλιάζει η Αθήνα

Δανειστήκαμε 1 δισ με επιτόκιο 4,85%

«Μάτωσαν» οι αγορές όλου του κόσμου – Μαύρη Δευτέρα για την παγκόσμια οικονομία – Καταποντίστηκε η Wall Street – 14 χρόνια πίσω το Χ.Α.

Ομπάμα: «Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ» – Δεν τον… άκουσε η Wall Street!

Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα – Mε Γιούνκερ και Μπαρόζο μίλησε ο Παπανδρέου

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε