Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τους νέους επιχειρηματίες

Τι είπε ο πρωθυπουργός για τους νέους επιχειρηματίες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.03.2013 | 17:59
Πρώτη δημοσίευση: 08.03.2013 | 17:59

Στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο ανάμεσα στους νέους επιχειρηματίες και την πολιτεία, είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και περίπου 20 εκπροσώπους νεοφυών επιχειρήσεων.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι άνθρωποι με ιδέες υπάρχουν, η στήριξη αυτών των επιχειρηματικών προσπαθειών είναι μια ρεαλιστική στρατηγική, μια οδός εξόδου από την κρίση και χρειάζεται κινητοποίηση για τη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας.

Νέες ιδέες υπάρχουν αλλά δεν πρέπει να βρίσκουν απέναντί τους τοίχο από την πολιτεία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειάζεται είναι, το κράτος να χρηματοδοτεί και να χτυπήσει τη γραφειοκρατία ώστε να δημιουργηθεί μια νέα κουλτούρα. Υποχρέωση της πολιτείας και των υπουργών Ανάπτυξης είναι η διαμόρφωση ενός φιλικού περιβάλλοντος για να αναλάβουν το ρίσκο και τη νέα ιδέα να την κάνουν επένδυση. Και έτσι θα δημιουργηθεί η υπεραξία που θα αναθερμαίνει την οικονομία», σχολίασε ο πρωθυπουργός και κατέληξε: «αυτό είναι το νέο αίμα, το νέο οξυγόνο στις φλέβες της οικονομίας».

Στη συνάντηση μετείχαν, επίσης, οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Νότης Μηταράκη και Αθανάσιος Σκορδάς και ο υφυπουργός αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Κυριάκος Βιρβιδάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμηλότοκα δάνεια ως 30.000 ευρώ για μικρές επιχειρήσεις στα νησιά

Αlpha Bank: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην εξασφάλιση κοινοτικών κονδυλίων


Το 30% των ιδιωτικών επιχειρήσεων έκανε μειώσεις μισθών έως και 10,9%


   Διαδώστε αυτό το άρθρο